Презентація до уроку природознавства на тему "Південна Америка".

Про матеріал

Презентація до уроку природознавства на тему "Південна Америка". Презентація містить як матеріали з підручника, так і додаткові матеріали. Можна використовувати на уроці в 4 класі.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Південна Америка

Номер слайду 2

Материк Південна Америка повністю розташований у Захід­ній півкулі. Своїми контурами він нагадує трикутник. Більша частина материка розмі­щена на південь від екватора. За площею материк посідає четвер­те місце. Південна Америка омивається водами Атлантичного і Тихого океанів.

Номер слайду 3

Поверхню материка можна умовно поділити на дві частини: західну - гірську, де вузькою смугою простягнулися гори Анди ,Материк та широку рівнинну територію. Анди величезною стіною від­межували материк від Тихого океану. Найвища вершина Анд - гора Аконкагуа. Аконкагуа висота 6962м. Анди

Номер слайду 4

Материк дуже багатий на корисні копалини: нафту, природний газ, залізну руду, руди кольорових металів, золото, алмази.

Номер слайду 5

Південна Америка - найбільш дощовий материк, оскільки значна його частина роз­міщена поблизу екватора. Тут найвологіше місце на Землі. Південну Америку називають материком контрастів, адже на південному заході знаходиться також пустеля Атакама. Це одне з найпосушливіших місць на Землі, оскільки роками тут може не випадати жодної краплі дощу.

Номер слайду 6

На території Південної Америки протікає найбільша річка Землі - Амазонка. Друга за величиною річка материка - Парана – утворює водоспад Ігуасу. Водоспадів на річках Південної Америки безліч. Тут знахо­ диться найвищий водоспад у сві­ті - Анхель. Річкова вода, що падає, сприяє розвитку гідроенер­гетики. Південна Америка багата на озера. Найбільше озеро цього ма­терика - Маракайбо. Найбільше високогірне озеро, розташоване в Андах, - Тітікака. У ньому солі більше, ніж в інших прісноводних озерах. Температура його води постійна і становить +14 °С.­Амазонка. Анхель (979метрів)

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Площа лісів і різноманітність їх порід дають підста­ву називати Південну Америку «легенями світу».

Номер слайду 9

Населення Південної Америки складається з індіанців, афри­канських негрів та європейців. Найбільш заселені узбережжя океанів. Значну частину населення залучено до видобутку корисних копалин. Завдяки сприятливим природним умовам тут вирощують банани, кавові дерева,сільськогосподарські культури, зокрема зернові, та розводять тва­рин.

Номер слайду 10

Висновки. Материк Південна Америка розміщений у Західній півкулі. Його береги омивають води Атлантичного і Тихого океанів. На півночі материк перетинає еква­тор. Південну Америку називають материком контра­стів. Тут є високі гори ,й широкі рівнинні простори, найвологіше й найсухіше місця на Землі. Материк багатий на корисні копалини, ліси, гідроресурси.

pptx
Додано
3 серпня 2018
Переглядів
3902
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку