Презентація до уроку природознавства "Планети земної групи" 4 клас

Про матеріал
Презентація до уроку природознавства на тему: "Планети земної групи" для 4 класу. Містить теоретичні відомості про такі планети, як: Меркурій, Венера, Земля, Марс.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Планети земної групи. Підготувала. Вчитель початкових класів. Філь Тетяна Сергіївна4 клас

Номер слайду 2

Планети земної групи розміщені найближче до Сонця. Це Меркурій, Венера, Земля, Марс.

Номер слайду 3

Меркурій. Меркурій – найменша планета Сонячної системи, що розташована найближче до Сонця. Тому Сонце обігріває її в 7 разів сильніше, ніж Землю. На денному боці Меркурія дуже спекотно, температура піднімається до + 400 градусів, а на нічному боці завжди сильний мороз, до – 200 градусів. Отже, Меркурій – це царство пустель. Одна половина – гаряча кам'яна пустеля, друга – крижана. Супутників у цієї планети немає.

Номер слайду 4

Венера. Венера – друга за близькістю до Сонця планета Сонячної системи, яку ще називають найгарячішою планетою. Температура на поверхні планети сягає до + 460 градусів. Вона має хмарну повітряну оболонку. У Венери також немає супутників.

Номер слайду 5

Земля. Земля – єдина на сьогодні відома планета, де є життя. Вона має найбільшу масу і розміри серед планет земної групи. Місяць – природний супутник Землі.

Номер слайду 6

Місяць – супутник Землі

Номер слайду 7

Земля. Повітряна оболонка Землі відрізняється від інших планет завдяки наявності життя. Повітря захищає Земля від переохолодження і перегрівання. Більшу частину поверхні Землі займає вода, чого немає на інших планетах.

Номер слайду 8

Марс. Марс – четверта планета від Сонця, схожа на Землю, але менші і холодніша. Завдяки великій кількості заліза в ґрунті її ще називають червоною планетою. У Марса два супутника – Фобос і Деймос. Температура на планеті дорівнює – 60 градусів. На Марсі є найвища гора в Сонячній системі, висота якої 27 км.

Номер слайду 9

Дякую за увагу!!!

pptx
Додано
28 жовтня 2019
Переглядів
6240
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку