Презентація до уроку природознавства з теми "Цікаве про підсніжники"

Про матеріал

Презентація до уроку природознавства з теми "Цікаве про підсніжники". Цю презентацію ми робили з моїм сином до уроку природознавства. Її можна використовувати на уроці.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Цікаве про підсніжники. Підготував: учень 2-Б класу Пархоменко Максим

Номер слайду 2

Наукова назва підсніжника — галантус. Утворена вона з латинізованих грецьких слів gála і ánthos — «молочна квітка». Мовою квітів підсніжник означає розраду і надію.

Номер слайду 3

З першими проявами весни  природа дарує нам дивовижні квіти − підсніжники. Кожен з нас хоча би раз у своєму житті насолоджувався красою цих квітів, але не кожен знає, які таємниці вони приховують. Ось декілька цікавих фактів про проліски:

Номер слайду 4

Цибулини підсніжників отруйніХоч підсніжники виглядають крихкими, але вони вміють себе добре захистити. Їх цибулини отруйні, так що жоден гризун не сміє їх чіпати. Цибулини підсніжника містять речовини, які становлять небезпеку і для людини.

Номер слайду 5

На перший погляд всі проліски, однакові, але це не так. У всьому світі існує понад 100 видів пролісків. Наприклад, є різновид, у якої пелюстки трохи викривлені, в іншого виду пелюстки мають форму кулі. Є деякі менш поширені сорти пролісків, у яких квіти вдвічі  більші, ніж у звичайних пролісків, або інший сорт, який цвіте і навесні, і восени.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Є багато легенд про підсніжники, але тільки в одній говориться, що він був першою квіткою на Землі. Згідно з міфом, коли Бог вигнав Адама та Єву з Раю, була зима, і земля була вкрита товстим шаром снігу. Коли Єва йшла через сніг, вона почала замерзати,  плачучи за красою райського саду. Щоб полегшити душевний біль, Бог перетворив кілька сніжинок в квіти підсніжника.

Номер слайду 8

Деякі види пролісків занесені до Червоної книги. За законом можна продавати тільки ті, які були вирощені в теплицях і мають відповідний сертифікат.

Номер слайду 9

Підсніжник — родич нарциса. Вони належать до одного і того ж сімейства амарилісових. Зацвітає підсніжник негайно після сходження снігу, починаючи з січня, і цвіте до квітня.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Свобода Ольга Сергіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
3 серпня 2018
Переглядів
5696
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку