Презентація до уроку природознавства з теми "Які тварини і рослини пердбачають погоду"

Про матеріал

Презентація до уроку природознавства з теми "Які тварини і рослини пердбачають погоду" Цю презентацію ми с сином робили разом. Її можна використовувати на уроках з природознавства в 2 класі.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тварини і рослини, які передбачають погоду. Підготував: Пархоменко Максим 2-б клас

Номер слайду 2

Горобці. У гарну погоду горобці веселі і рухливі. Якщо ж горобці збираються зграйками на землі, стають млявими, сидять настопоршившись – до дощу. 

Номер слайду 3

Павуки. Чудові синоптики – павуки. Відомо, що вони не переносять вологості, тому не виходять на полювання вранці. Побачивши павука ввечері, можна сміливо очікувати гарної погоди наступного дня. 

Номер слайду 4

Жаба тонко реагує на найменші зміни в атмосфері. Люди здавна помітили: озерні жаби злазять на берег – на дощ.

Номер слайду 5

  Перед дощем і холодом обирає місце якомого вище і тепліше, а то й на піч лізе. Вмивається, лиже лапку – на ясну погоду. Шкребе підлогу – на вітер, заметіль. Міцно спить – на тепло.  Уловлюють зміну погоди і хатні кішки. Перед теплом кішка лягає посеред хати, простягається і спить.

Номер слайду 6

 Зміну погоди собаки відчувають значно раніше за людей. Качання собак у снігу – перша ознака наближення бурану. Коли зимової ночі зірки оповиті туманом, а собака перекидається у снігу – буде заметіль. Улітку собака качається по землі, багато спить і мало їсть на – дощ. 

Номер слайду 7

Легкі білі парашутики її розлітаються навіть від слабкого вітру у суху погоду. Перед дощем же вітер ніяк не може зірвати немов приклеєне насіння, тому, що на негоду кульбаба згортає її наче парасольку. Перед негодою квітки кульбабки закриваються, начебто ховаються від дощу.

Номер слайду 8

За гарної погоди о 8 годині ранку лілія розкриває свої пелюстки. Якщо очікується дощ вона не розкривається ні вранці ні вдень. Так само поводяться троянда і шипшина. Біла водяна лілія – латаття. Біла водяна лілія – полюбляє тепло і світло.

Номер слайду 9

Якщо о 9 годині ранку квітки не розкрилися, то вдень буде дощ. Навпаки, якщо квітки розкрилися до 9 години ранку і не закриваються до 16 години дня, слід очікувати гарної погоди. Календула лікарська (нагідки)

Номер слайду 10

Це медоноси та лікарські рослини. За гарної погоди листки мальви ніби вянуть, квіти закриваються. Це означає,що мальви відчули підвищену вологість повітря і готується до дощу. В українських селах майже біля кожної хати у квітниках ростуть мальви.

Номер слайду 11

Дякую за увагу!!!Хто уважно слухав, той МОЛОДЕЦЬ!!!

pptx
Додано
3 серпня 2018
Переглядів
19684
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку