Презентація до Уроку-проєкту "Готуємось до реального життя: Застосування теплових явищ. Розв’язування задач"

Про матеріал
Тип уроку: комбінований урок, урок узагальнення та систематизації, урок – проєкт. Форми роботи: робота в групах, індивідуальна, колективна. Технології навчання: елементи формувального оцінювання, microlearning (навчання короткими відео), BYOD (Bring You Own Device – технологія використання власних гаджетів), елементи STEM-освіти, IBL (Inquiry Based Learning – дослідницьке навчання), PBL (Project Based Learning – метод проектів), колаборативне навчання (об’єднання в малі групи), мейкерство, технології формування критичного мислення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок-проєкт. УРОК 31

Номер слайду 2

Налаштування на успіх. Вправа «Подаруй посмішку»Вправа «Шкала настрою»

Номер слайду 3

Бесіда за питаннями (Д/З)1. Пригадайте формули теплових процесів2. Запишіть формулу ККД нагрівника3. Запишіть формулу ККД теплового двигуна

Номер слайду 4

Урок-проєкт. УРОК 31 Готуємось до реального життя – застосування теплових явищ. Розв’язування задач

Номер слайду 5

Задача від Мощанецького Романа. Похід в ліс по гриби

Номер слайду 6

Цікаво знати. Теоретично 1 кілограм дров, під час згоряння може нагріти 36,3 літра води від 0 до 100 градусів Цельсія, або ж випарувати близько 5,7 кілограма води. На практиці цей результат менший. Чому?

Номер слайду 7

Проєкт Правила змагання. Безпека під час роботи. Група №1 Група №2

Номер слайду 8

Задача від Снігової Королеви«Тоді Герда заплакала, її гарячі сльози впали на груди Кая, проникли в серце та розтопили лід, що там застряг…». Скільки сліз за температури 36°С виплакала Герда, щоб розтопити крижину масою 10 г за температури –30°С.

Номер слайду 9

Вправи для очей

Номер слайду 10

Батл «Готуємось до життя»Двоє дорослих друзів одночасно побудували будинки і почали встановлювати батареї водяного опалення. Один із них вирішив розташувати батареї поблизу стелі, а інший – внизу під вікнами.

Номер слайду 11

Батл «Готуємось до життя»Двоє дорослих друзів одночасно побудували будинки і почали встановлювати батареї водяного опалення. Один із них вирішив розташувати батареї поблизу стелі, а інший – внизу під вікнами. В якому з будинків буде тепліше? Про яке фізичне явище не згадав один із друзів? Для чого за батареями встановлюють спеціальні екрани? Поміркуйте, чи можливий даний вид теплопередачі в речовинах, які перебувають у твердому стані. Відповідь обґрунтуйте.

Номер слайду 12

Батл «Готуємось до життя»Марко Поло – відомий купець-мандрівник. Під час подорожі до Китаю, його здивував надзвичайний камінь. От як описує він побачене в своїй книзі: «У Китаї є чорний камінь, викопують його в горах, як руду, а горить він як дрова. Вогонь від нього сильніший, ніж від дров, і тримається він всю ніч до ранку. Спалювати цей камінь набагато дешевше і дерева зберігаються при цьому…»

Номер слайду 13

Батл «Готуємось до життя»Марко Поло – відомий купець-мандрівник. Під час подорожі до Китаю, його здивував надзвичайний камінь. От як описує він побачене в своїй книзі: «У Китаї є чорний камінь, викопують його в горах, як руду, а горить він як дрова. Вогонь від нього сильніший, ніж від дров, і тримається він всю ніч до ранку. Спалювати цей камінь набагато дешевше і дерева зберігаються при цьому…» Про який незвичайний камінь писав Марко Поло? Чому будинок вигідніше опалювати, використовуючи природній газ, вугілля або рідке паливо, ніж дерево і солому? У якому випадку можна отримати більшу кількість теплоти: спалюючи 1 кг сухих дров чи 1 кг антрациту?

Номер слайду 14

Підсумки. Рефлексія. Самооцінювання. Оцініть свою роботу на уроці та роботу вашої групи. На уроці я зрозумів …Сьогодні я навчився … На уроці найцікавішим було … На уроці мені було найважче … Сьогодні на уроці я не зрозумів … У мене виникло запитання …

Номер слайду 15

Домашнє завдання1. Повторити вивчений матеріал2. Визначте скільки дров потрібно спалити щоб нагріти 2л води, якщо маса алюмінієвого казанка 300г. ККД нагрівника 40%

Номер слайду 16

І на завершення…Тепло любові Вправа «Шкала настрою»

pptx
Пов’язані теми
Фізика, Матеріали до уроків
Додано
17 січня 2022
Переглядів
265
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку