Презентація до уроку "Розмаїття кольорів і мелодій. Колір як засіб образотворчої виразності, споріднені кольори. Малювання композиції «Кружляє листопад»

Про матеріал
Тема: Розмаїття кольорів і мелодій. Колір як засіб образотворчої виразності, споріднені кольори. Малювання композиції «Кружляє листопад» Мета: навчити учнів милуватися та виявляти емоційне ставлення до природи, формувати уявлення про споріднені кольори, навчити утворювати кольорові відтінки відповідно до задуму шляхом змішування фарб, розвивати композиційні навички, кольоровідчуття, ознайомити з нетрадиційною технікою малювання «пуантилізм», розширити знання учнів про жанр – пейзаж; розвивати навички сприймання та аналізу художнього твору, розвивати, образне мислення, асоціативну пам’ять, уяву, фантазію, формувати спостережливість, уміння бачити і відчувати красу осені; виховувати естетичне ставлення до навколишнього світу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Споріднені кольори, гармонія споріднених кольорів. Кольорові відтінки Підготувала вчитель Дорогинської ЗЗСО І-ІІІ ст. Постернак О.В.

Номер слайду 2

Живопис - це вид образотворчою мистецтва, художнє зображення, створене фарбами на площині - папері, полотні, картоні, дошці, стіні, склі.

Номер слайду 3

Вправа «Криголам» оклір епнзилк бараф

Номер слайду 4

К – картина, контраст О – орнамент, образ Л – лінія І – ікона Р – рельєф, рапорт, рожевий

Номер слайду 5

Сьогодні на уроці: Розширимо свої знання про пейзаж Дізнаємось які кольори є спорідненими і що таке нюанс Будемо розвивати навички сприйняття, творчість Познайомимося з нетрадиційною технікою виконання малюнка «Пуантилізм» Будемо виховувати естетичне ставлення до навколишнього світу

Номер слайду 6

Тема уроку: ялєжКур тослидап

Номер слайду 7

Проблемна ситуація - Якого кольору осінь?

Номер слайду 8

Робота в групах 1 група знаходить відтінки жовтого кольору, 2 — червоного, 3 — зеленого

Номер слайду 9

Висновок Нюанс — це незначна зміна кольору або тону. Коли два сусідні на спектральному колі кольори у малюнку розташовуються поруч, вони зливаються, гаснуть. Це називається колірним нюансом, а такі кольори називають спорідненими

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Вправа «Порівняй»

Номер слайду 12

Фасилітована бесіда

Номер слайду 13

Пуантилізм (фр. pointiller — писати крапками) — манера письма роздільними мазками правильної, точкової або прямокутної форми;

Номер слайду 14

Підсумок уроку Що нового ви дізналися та відкрили для себе? Ви працювали під музику Вівальді «Пори року. Осінь». Чи допомогла вам музика в роботі? Чи спонукала вас музика добирати потрібні фарби для вашої роботи?

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. жирна наталія
    ДЯКУЮ. СКОРИСТАЛАСЬ МАТЕРІАЛАМИ.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
7 січня 2022
Переглядів
1756
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку