Презентація до уроку "Розв'язування прямокутних трикутників"

Про матеріал
Презентація для використання на уроках геометрії при вивченні теми "Розв'язування прямокутних трикутників" . Містить теоретичні вправи на повторення основних понять та означень, які використовуються при розв'язуванні трикутників, а також письмові вправи. Урок доповнено цікавими відомостями з історії та прикладною задачею.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розв’язування прямокутних трикутників. Геометрія 8 клас

Номер слайду 2

Бліцопитування1. Який трикутник називається прямокутним?Як називаються сторони прямокутного трикутника?Чи може прямокутний трикутник бути рівнобедреним?Що визнаєте про гострі кути прямокутного трикутника?Сформулюйте найвідомішу теорему про прямокутний трикутник. Сформулюйте означення sin, cos, tg для прямокутного трикутника. Що ви знаєте про катет, який лежить проти кута 30°? 

Номер слайду 3

АВСНазвіть протилежний катет для кута АНазвіть протилежний катет для кута ВНазвіть гіпотенузу. Укажіть катет прилеглий до кута АУкажіть катет прилеглий до кута ВВкажіть sin, cos, tg для кутів А і В

Номер слайду 4

За гіпотенузою і гострим кутом1. № 7562. Задача9°Корабель у морі видно з маяка під кутом 9°. Відстань від кімнати обзору маяка до корабля 1550м. Яка відстань від маяка до корабля?1150м

Номер слайду 5

Найвідомішим маяком в історії є одне з чудес світу – Александрійський маяк, побудований в ІІІ столітті до н. е.  В Україні налічується щонайменше 60 маяків. Найдавніші маяки були збудовані ще у 1 половині ХІХ століття. Маяки знаходяться на берегах Чорного та Азовського морів, також Керченської протоки. Аджигольський маяк. Унікальний за конструкцією сітчастий сталевий гіперболоїдний маяк. Розташований в Херсонській області біля південного берега Дніпровського лиману. Побудований в 1911 році за проектом інженера, академіка Шухова. Висота – 64 метри, що робить його найвищим в Україні, та 16-м найвищим у світі маяком традиційної конструкції.

Номер слайду 6

За гіпотенузою і гострим кутом№ 758 (1)

Номер слайду 7

Домашнє завдання1. Скласти задачу, яка зводиться до розв’язування прямокутного трикутника2. № 757 (1), 759 (1)

pptx
Додано
21 лютого 2019
Переглядів
2741
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку