Презентація до уроку розвитку зв'язного мовлення "Розповідь за картиною. Ігор Роп'яник "Синичка"

Про матеріал

ТРИЗ-педагогіка. Хто з вас знайомий з цим напрямком: читав, чув, пробував використовувати? Це чудова технологія, одним із інструментів якої є методика складання творчих розповідей за картиною. Спробуйте "роздивитися картину у підзорну трубу", розказати, що ви можете відчути на картині на дотик, слух, смак, скласти загадку, порівняння чи метафору про о'бєкти, зображені на картині. І це ще не весь перелік ігрових вправ, які реалізуються у спільній діяльності вчителя і учнів при роботі з картиною на уроці розвитку зв'язного мовлення. А якщо це картина ще й сучасного українського художника, успіх уроку гарантований.

Як же без допоміжних матеріалів до уроку. Презентація містить зображення картин сучасного українського художника Ігоря Роп'яника.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Український сучасний художникІгор Роп’яник

Номер слайду 2

Калина

Номер слайду 3

Ранковий туман

Номер слайду 4

Весна в Карпатах

Номер слайду 5

Дорога після дощу

Номер слайду 6

Жовтень

Номер слайду 7

Синичка

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Синичка

Номер слайду 14

Лютий

Номер слайду 15

Основні етапи роботи над учнівським твором (алгоритм розумових дій)1. Вибір теми й визначення основної думки твору.2. Упорядкування й систематизація дібраного матеріалу3. Складання плану (за бажанням).4. Робота із чернеткою.5. Перевірка, доопрацювання і редагування.6. Назва твору (добір заголовка).7. Запис кінцевого результату своєї роботи в робочий зошит або на окремі аркуші паперу (для створення книжки «Подарунок картині»).

Номер слайду 16

Подарунок картині

pptx
Додано
15 серпня 2019
Переглядів
1075
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку