Презентація до уроку "Шевченко на уроці математики"

Про матеріал
Мета: повторити правила додавання, віднімання, множення і ділення раціональних чисел; розв’язувати математичні задачі з використанням вивчених правил; виховувати в учнів математичну етику; сприяти активізації розумової діяльності учнів на уроці; розширити їхні знання з української літератури.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Т. Г. Шевченко на уроці математики. Дії I-II ступенів над раціональними числами 6 клас (Інтегрований урок математики і української л-ри )

Номер слайду 2

Запитання до всіх учнів: Сформулювати правила додавання чисел: двох від’ємних та чисел з різними знаками.(Приклади) Як відняти два числа? (Приклади) Сформулювати правила множення раціональних чисел, враховуючи знаки множників. (Приклади) Як діляться раціональні числа? Порівняти із множенням. (Приклади)

Номер слайду 3

« Як би ви знали паничі...» Там матір добрую мою Ще молодую - у могилу Нужда та праця положила. Там батько, плачучи з дітьми ( а ми були малі та голі ), Не витерпів лихої долі, Умер на панщині !.. А ми Розлізлися межи людьми, Мов мишенята. Я до школи – Носити воду школярам. Брати на панщмну ходили, Поки лоби їм поголили ! А сестри ! Сестри ! Горе вам, Мої голубки молодії, Для кого в світі живете? Ви в наймах виросли чужії, У наймах коси побіліють, У наймах, сестри, й умрете !

Номер слайду 4

Сон На панщині пшеницю жала, Втомилася, не спочивать Пішла в снопи, пошкандибала Івана сина годувать. Воно сповитеє кричало У холодочку за снопом. Розповила, нагодувала, Попестила; і ніби сном, Над сином сидя, задрімала. І сниться їй той син Іван І уродливий, і багатий, Не одинокий, а жонатий На вольній, бачиться, бо й сам Уже не панський, а на волі; Та на своїм веселім полі Свою-таки пшеницю жнуть, А діточки обід несуть. І усміхнулася небога, Проснулася – нема нічого... На сина глянула, взяла Його тихенько, сповила Та, щоб дожать до ланового, Ще копу дожинать пішла.

Номер слайду 5

Колись ще за царату Обірване село Безрадісне, забите, Затуркане було. Але в нім рідне слово Розкішно розцвіло.

ppt
Додано
27 лютого 2020
Переглядів
625
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку