Презентація до уроку "Тарас Шевченко. "Минають дні, минають ночі...". Роздуми поета про плинність, скороминущість життя людини на землі, осмислення власної долі"

Про матеріал

Презентація до уроку "Тарас Шевченко. "Минають дні, минають ночі...". Роздуми поета про плинність, скороминущість життя людини на землі, осмислення власної долі"

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Доля – перебіг подій, збіг обставин, напрям життєвого шляху, що ніби не залежить від бажання та волі людини; щасливе та бажане життя.

Номер слайду 2

Цілі Учні знатимуть: зміст, ідею, проблематику поезії "Минають дні, минають ночі..."; видові ознаки філософської лірики. Учні вмітимуть: виразно читати ліричні твори; висловлювати власні міркування про життя людини, її долю, порівнювати з роздумами автора; здійснювати ідейно-художній аналіз вірша.

Номер слайду 3

У всякого своя доля і свій шлях широкий….

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

«Незакінчене речення» Я думаю, що поет цим твором хотів сказати, що…

Номер слайду 21

План Ім'я автора, назва твору, час, умови написання. Основні мотиви вірша. Провідна ідея твору. Образи. Мовні засоби художньої виразності (епітети, метафори, порівняння, повтори тощо). Їхня роль у художньому творі. Віршовий розмір. Враження від поезії.

Номер слайду 22

Домашнє завдання Обов'язкове. 1. Скласти ОК розділу підручника "Види й жанри лірики". Проаналізувати поезію "Минають дні, минають ночі..." за планом, наведеним у підручнику на с.92. Обов’язкове на вибір. Підготуватися до виразного читання вірша або виписати з твору антоніми і пояснити, чим зумовлене використання великої кількості їх у невеликому вірші. За бажанням. 1. Написати есе на тему: "Людина - господар власної долі чи виконавець «вищого повеління»?". 2.Створити ілюстрації до поезії.

ppt
Додано
1 липня 2018
Переглядів
1871
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку