Презентація до уроку з предмета "Технологія приготування їжі з основами товарознавства" на тему "Технологія приготування та відпуск желе. Вимоги до якості" для учнів з професії "Кухар" 4 розряду
Технологія приготування та відпуск желе. Вимоги до якостіТема уроку
Номер слайду 2
Мета уроку: Вивчити технологію приготування желе, правила його подавання, вимоги до якості.
Номер слайду 3
Впізнай ФРУКТ
Номер слайду 4
Номер слайду 5
Желе прозора або напівпрозора драглеподібна маса з блискучою поверхнею, яка легко ріжеться і зберігає форму.
Номер слайду 6
Алгоритм приготування желе1. Підготовка продукту, здатного утворювати желе (желатин, агароїд)2. Приготування сиропу.3. Розчинення желеутворючого продукту в сиропі.4. Охолодження до 20 градусів і розливання у форми. 5. Застигання при температурі 2-8 градусів. 6. Підготовка до подавання.
Номер слайду 7
Номер слайду 8
Перевірка знань учнів
Номер слайду 9
Чим відрізняється желе, приготоване на желатині, від желе на агарі?
Номер слайду 10
Яка особливість приготування желе багатошарового?
Номер слайду 11
Які фрукти не використовують для приготування желе? Чому?
Номер слайду 12
Які напівфабрикати із натурально-січеної маси не панірують. Чому?
Номер слайду 13
Домашнє завдання. Підручник В. С. Доцяк «Укр.кухня» стор.474-476 Скласти технологічну схему приготування желе молочного