Презентація до уроку Тема: «Новоассирійське та Нововавилонське царства. Міфологія, писемність і мистецтва. Епос про Гільгамеша.»

Про матеріал
Презентація до уроку з Всесвітньої історії 6 клас.Тема: «Новоассирійське та Нововавилонське царства. Міфологія, писемність і мистецтва. Епос про Гільгамеша.»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дев'яте листопада. Тема: «Новоассирійське та Нововавилонське царства. Міфологія, писемність і мистецтва. Епос про Гільгамеша.»

Номер слайду 2

План уроку:1. Утворення Ассирійської держави. Ассирійська армія. Завоювання Ассирії2. Загибель Ассирійської держави. Утворення Нововавилонського царства3. Релігія та Міфологія. 4. Писемність і наука у Дворіччі

Номер слайду 3

1. Утворення Ассирійської держави. Ассирійська армія. Завоювання Ассирії

Номер слайду 4

Ассирійці зажили слави одного з найжорстокіших народів давнини.

Номер слайду 5

Ассирія однією з перших озброїла свою армію залізною зброєю, що давало їй перевагу перед іншими арміями.

Номер слайду 6

Грозою для ворогів була також ассирійська кіннота

Номер слайду 7

Відомим завойовником був цар Ассирії Тіглатпаласар І (1115-1077 рр. до н.е.).

Номер слайду 8

2. Загибель Ассирійської держави. Утворення Нововавилонського царства. У 612 р. до н.е. об’єднані сили вавилонян і мідійців взяли в облогу Ніневію.

Номер слайду 9

У IX ст. до н.е. на територію Вавилонії прийшли напівкочові племена халдеїв.

Номер слайду 10

Халдейський цар Набопалассар (625-605 рр. до н.е.). вважається засновником Нововавилонського царства (625-539 рр. до н.е.).

Номер слайду 11

Навуходоносор II (605-562 рр. до н.е.) був великим завойовником

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

3. Релігія та Міфологія. 

Номер слайду 15

БОГИ МЕСОПОТАМІЇ{69012 ECD-51 FC-41 F1-AA8 D-1 B2483 CD663 E}Боги. Характеристика. Ану. Бог неба, батько богів. Енліль. Бог повітря, цар богів і людей. Ануннаки. Боги, які вершили суд над людьми після смертіІштар (Інанна)Богиня кохання, родючості та війни. Мардук. Бог — покровитель Вавилона. Мамет. Богиня-мати Вавилона, брала участь у створенні людей

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

«Епос про Гільгамеша»

Номер слайду 19

Номер слайду 20

4. Писемність і наука у ДворіччіКлинопис. Уперше писемність було винайдено в Шумері приблизно в IV тис. до н. е.

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Наука. Знання про світ у Месопотамії були тісно пов’язані з міфологією та релігією. І те, й інше було спробою пояснити світ.

Номер слайду 23

Вони розробили досить точні місячний та сонячний календарі, за якими рік становив 365 діб, 6 годин, 15 хвилин і 41 секунду.

Номер слайду 24

Висновки. У Месопотамії вірили, що боги створили світ і керують ним. Найбільш поширеними були міфи про всесвітній потоп та створення людини із глини.«Епос про Гільгамеша» вважають найвидатнішою літературною пам'яткою Месопотамії. На території Дворіччя було створено першу у світі писемність — клинопис. Спочатку клинописні знаки позначали цілі слова, а пізніше — склади. У Месопотамії було винайдено точний календар, запроваджено поділ доби на години, хвилини та секунди, семиденний тиждень.

Номер слайду 25

Домашнє завдання: Опрацювати § 15 Виписати основні дати та терміни. Підготувати презентацію про «Висячі сади Семіраміди»Виконати онлайн-завдання https://learningapps.org/display?v=pwxurd6wn19

pptx
Додано
9 листопада 2021
Переглядів
1455
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку