Презентація до уроку. Тема "Плач, його значення"

Про матеріал

Даний матеріал ознайомить із значенням плачу для людини, видами сліз, особливостями складу сліз, впливом сліз на психологічне здоров'я людини. Характеристика плачу як захисного механізму для організму людини.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Плач. Завдання № 13

Номер слайду 2

Плач — одна з фізіологічних реакцій людини, що супроводжує стрес. Як правило, виникає при сильному страху, болю, смутку, жалю, злості чи радості.

Номер слайду 3

Плач немовляти Плач супроводжується протягом усього нашого життя. Від самого народження-до самої смерті.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

У складі сліз переважає вода, а хімічний склад наближається до складу крові. У цьому складі міститься достатньо інформації. Залежно від стану нашого організм, пропорція складових сліз постійно змінюється.

Номер слайду 6

Ти знаєш, що плач необхідний організму, щоб отримати розрядку і зняти напругу?

Номер слайду 7

Коли людина плаче, то це корисно для її здоров’я

Номер слайду 8

ДІВЧИНА ПЛАЧЕ КРОВ’Ю!Мешканка Домініканської Республіки Дельфіна Седеньо, що має рідке захворювання, плаче кривавими сльозами і потіє кров’ю.

Номер слайду 9

Типи сліз. Базальні сльози. Слізні залози постійно виробляють цю прозору рідину, аби захищати і зволожувати наші очі. Вона також поліпшує наш зір. Коли ми моргаємо, ця рідина рівномірно розподіляється по поверхні очей. Рефлекторні сльози. Ці сльози наповнюють наші очі, коли в них потрапляє чужорідне тіло чи речовина-подразник. Рефлекторні сльози також можуть з’являтися у нас на очах, коли ми позіхаємо, сміємося тощо. Емоційні сльози. Такі сльози притаманні лише людям. Ми проливаємо їх під впливом сильних емоцій. Концентрація білка у сльозах цього типу на 24 відсотки вища, ніж у рефлекторних сльозах.

Номер слайду 10

Стіна Плачу в Єрусалимі

pptx
Додано
27 жовтня 2018
Переглядів
1151
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку