Презентація до уроку "Тема: Розв’язування задач і вправ на всі дії зі звичайними дробами"

Про матеріал
Презентація до уроку-подорожі Тема: Розв’язування задач і вправ на всі дії зі звичайними дробами
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Подорож у королівство «Звичайних дробів» 6клас.

Номер слайду 2

ЕПІГРАФ: ЯКЩО ВІДРАЗУ НЕМАЄ УСПІХУ ТО СПРОБУЙ ЩЕ І ЩЕ І.Хіксон

Номер слайду 3

ДЕВІЗ УРОКУ : ОБЧИСЛЮЙ ТА МІРКУЙ РАЦІОНАЛЬНО

Номер слайду 4

ЗНАТИ і ВМІТИ : знати про дії зі звичайними дробами та вміти використовувати їх при виконанні завдань.

Номер слайду 5

До нас завітала Мальвіна ! Запрошую вас у моє королівство! Я знаю, що ви вивчили звичайні дроби. Побувавши у моїх палацах, ви більше цікавого дізнаєтесь про них.

Номер слайду 6

1-й палац «Перевіряйка» 2-й палац «Відповідайка» 3-й палац «Обчислювальний» Королівство дробів з різними знаменниками 4-й палац «Пізнавайка» 7-й палац «Теоретичний» 6-й палац «Задачний» 5-й палац «Рівняння»

Номер слайду 7

«Знайди помилку» 5 2 1

Номер слайду 8

• • ▬▬ ▬▬ ▬▬ ▬▬ ▬▬ 4 4 4 4 0,4 1 1 1 4 7 7 7 2 7

Номер слайду 9

Назвати правильні і неправильні дроби 1)▬▬ ; ▬▬ ; ▬▬ ; 5 1 8 2 5 5 2 3 6 5 2) ▬▬ ;▬▬ ;▬▬ 3)▬▬ ; ▬▬ ; ▬▬ ; 4)▬▬ ; ▬▬ ;▬▬ 10 3 6 4 9 25 1 9 4 4 1 1 9 1

Номер слайду 10

Як називаються числа, зображені двома натуральними числами, відокремленими горизонтальною рискою. Який дріб називають правильним? Який дріб називають неправильним? Сформулюйте основну властивість дробу. Що означає скоротити дріб? Як порівняти два дроби з однаковими знаменниками? Як порівняти два дроби з однаковими чисельниками? Що більше 1 чи правильний дріб? Що більше 1 чи неправильний дріб? Сформулюйте правило додавання дробів з різними знаменниками? Як порівняти два дроби з однаковими знаменниками?

Номер слайду 11

Сформулюйте правило множення дробу на натуральне число. Що є добутком двох дробів? Чому дорівнює добуток будь-якого дробу і числа 0? Як помножити два мішані числа? Сформулюйте правило ділення дробів. Які числа називають взаємно оберненими?

Номер слайду 12

5

Номер слайду 13

Палац 2.Це цікаво знати Точні хімічні аналізи великої кількості метеоритів, які упали на Землю, дали чудові результати. У залізних метеоритах відсоткова місткість заліза , кобальта й нікелю майже співпадає з місткістю їх на нашій планеті.

Номер слайду 14

В дорогу! Я бачу будинок Баби Яги і чую її жалібний голос. Дітки, допоможіть мені, відкрийте двері! Я посварилась з Кащиком Невмирущим, і він закрив двері – жодні чари не допомагають її відчинити. Двері самі відкриються, якщо знайдете корінь рівняння…

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Продовжимо ! Але хто це сидить такий засмучений? Це ж Буратіно! - Хто тебе так засмутив? Мальвіна! Розумна дуже! Цілий день розв’язує якісь задачі і мене заставляє, та ще й обіцяє без обіда лишити! Допоможіть впоратися з задачами:

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Єгипетські дроби були винайдені і вперше використані в стародавньому Єгипті. Одним з перших відомих згадок про єгипетські дроби є Математичний папірус Ринда - давньоєгипетське навчальний посібник з арифметики і геометрії періоду Середнього царства, переписаний близько1650р. до н. е. переписувачем на ім'я Ахмеса на сувій папірусу довжиною 5,25 м і шириною 33 см.

Номер слайду 21

Для обчислень з дробами вавилоняни складали величезні таблиці, які виражали основні дроби в дробах зі знаменником 60.

Номер слайду 22

Першим європейським вченим, який став ви-користовувати і розповсюд-жувати сучасний запис дробів, був італійський купець і мандрівник, син міського писаря Фібоначчі (Леонардо Пізанський) У 1200 році він увів слово „дріб”. Назву „чисельник” і „знаменник” увів у ХІІІ ст. Максим Плануд – грецький монах, учений-математик.

Номер слайду 23

Дроби на Русі в XVII столітті називали долями, пізніше «ламаними числами». В давніх рукописах знаходимо наступні назви дробів: 1/2 - половина, полтина 1/3 – третина 1/4 – четь 1/6 – пів-третина 1/8 – пів-четь 1/12 –пів-пів-третина 1/16 - пів-пів-четь 1/24 – пів-пів-пів-третина (мала третина) 1/32 – пів-пів-пів-четь (мала четі) 1/10 - десятина

Номер слайду 24

Людина подібна до дробу: в знаменнику – те, що вона про себе думає; в чисельнику – те, що є насправді. Чим більший знаменник – тим менший дріб.

Номер слайду 25

Дякую!!! Бувайте, але не забувайте, що ЗНАННЯ – це СИЛА

Номер слайду 26

Домашнє завдання   Повторити п.12-14, підготуватися до контрольної роботи, завдання :1 група - №476* (в,г); №544 2 група №477 (в,г); №539

ppt
Пов’язані теми
Математика, 6 клас, Презентації
Додано
11 січня
Переглядів
166
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку