Презентація до уроку трудове навчання 6 клас "Технологічний процес виготовлення рамки для фото ."

Про матеріал
Презентація до уроку трудове навчання 6 клас "Технологічний процес виготовлення рамки для фото ."
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: Технологічний процес виготовлення рамки для фото .

Номер слайду 2

1. Організаційно-підготовчий.2. Конструкторський.3. Технологічний.4. Заключний. Етапи проектування:

Номер слайду 3

*Що таке моделі-аналоги і для чого їх використовують?*Яким інструментом виконується ажурне випилювання?*Яка послідовність виготовлення виробів, що мають зовнішні й внутрішні контури?

Номер слайду 4

Будова лобзика Пилочка. Ручка. Рамка. Затискачі

Номер слайду 5

Пилочки для лобзиків

Номер слайду 6

Встановлюючи пилку в лобзик, простежте за напрямком зубчиків - від верхнього затиску рами до нижнього. Стискають рамку лобзика. Спочатку пилку фіксують у нижньому затискачеві біля ручки, а потім, пропустивши її через отвір у деталі, фіксують у верхньому. Пилка для лобзика не повинна мати перегинів поблизу затискачів, так як в таких місцях пилка найчастіше рветься. Затискні гвинти затягують туго, але обережно, без ривків, щоб не зірвати різьбу. Як правильно встановити пилку

Номер слайду 7

Стіл-підставка або столик для випилювання

Номер слайду 8

За допомогою чого можна перевести малюнок на дерев'яну поверхню?Яка послідовність виготовлення виробу?

Номер слайду 9

Поясніть малюнки. Випилювання гострих кутів

Номер слайду 10

Шліфувалки. НадфіліШліфування виробу.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Працювати в халаті або фартуху з нарукавниками та в береті або косинці На робочому місці мають знаходитися лише ті інструменти й предмети, які безпосередньо потрібні для виконання практичного завдання. Користуватися слід лише справним, добре налагодженим інструментом.Інструменти й пристосування слід розташовувати на верстаку таким чином, щоб вони не виступали за межі верстака й не падали додолу. Випилювальний столик має бути надійно закріплений. У процесі роботи слід сидіти прямо. Пилочку лобзика слід тримати перпендикулярно до заголовки. Пиляти потрібно рівномірно,виконуючи рухи вгору-вниз,не натискаючи сильно на пилочку, щоб вона не зламалася. Пальці рук не можна розміщувати близько та напроти руху пилочки. Через кожні 10…12 хв. треба робити перерву. Працюючи інструментом, не можна відволікатися і заважати працювати іншим. Забороняється здмухувати тирсу, яка утворилася в результаті пиляння. Прибирати її необхідно щіткою - зміталкою. Колючі й ріжучі інструменти передають гострими частинами «до себе», а беруть – «від себе». Після завершення роботи інструменти потрібно розмістити у відведеному місці, а робоче місце прибрати. Працюючи лобзиком, необхідно дотримуватися таких правил безпечної праці та санітарно-гігієнічних вимог.

Номер слайду 13

Дайте відповідь на питання1. Яку технологію ми використовували сьогодні на уроці?2. Що вам найбільше сподобалося ?3. Чи знадобляться вам отримані знання та вміння?4. Чи можуть бути корисними отримані знання та вміння?Рефлексія.

Номер слайду 14

Розробити малюнок ,яким буде оздоблено рамку з використанням технології оздоблення виробів художнім випалюванням. Домашнє завдання.

pptx
Додано
5 червня 2023
Переглядів
632
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку