Презентація до уроку української літератури у 7 класі "Василь Симоненко. Вірші "Гей, нові Колумби й Магеллани" та "Ти знаєш, що ти людина". Фернан Магеллан

Про матеріал

Дана презентація є додатком до уроку української літератури у 7 класі на тему "Василь Симоненко. Вірші "Гей, нові Колумби й Магеллани" та "Ти знаєш, що ти людина", яка використовується у процесі уроку під час ознайомлення та анлізу поезії для кращого розуміння ідейно-художнього змісту твору

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Фернан Магеллан

Номер слайду 2

Біографія. Фернан Магеллан народився в 1480 році в Португалії в місті Саброза в дворянській родині.. Молодий Магеллан був пажом у королеви Португалії. Вивчав астрономію, навигацію, космографію. Брав участь у морських битвах із арабами. За хоробрість отримав звання морского капітана. Магеллан оселился в Севильї.

Номер слайду 3

Підготовка до подорожіМагеллан мріяв дістатися до Індії із заходу. Він спчатку спочатку звернувся зі своєю ідеєю до португальського короля Мануела I, але той відмовив йому. Тоді ображений Магеллан звернувся з тим же проханням до іспанського короля Карла I, але той теж йому відмовив. Проте один із королівських чиновников погодився фінансувати його подорож за умови, що той повідомить усім про його допомогу. Магеллан погодився на такі умовия.

Номер слайду 4

Подорож26 серпня із Іспанії відпливло 5 галіонів. Між Магелланом та іншими представниками іспанської знаті постійно виникали конфлікти. Іспанцам не подобалось, що експедицією керує португалець. Перетнули Атлантичний океан і 21 жовтня ввійшли у вузьку протоку, яку пізніше назвали ім’ям Магеллана. На той час стояла гарна погода, і тому океан, який вони перепливали, назвали Тихим. Майже 4 місяці тривала подорож. Харчі закінчились. Почався голод и цинга. Багато членів екіпажу померли.

Номер слайду 5

У 1521 році Маггелан був убитий під час сутички в порту Себу на однойменному острові. У 1522 році тільки один із кораблів експедиції повернувся у рідний порт. Так закінчилась перша кругосвітня подорож, яка тривала 3 роки.

Номер слайду 6

Досягнення Магеллана. Він відкрив протоку через Південну Америку, яку через декілька років назвали на його честь. Він також довів кулеподібність Землі й переваги Світового океану над сушею.

Номер слайду 7

Магелланова протока

Номер слайду 8

Дякую за увагу

pptx
Додано
27 лютого 2018
Переглядів
3472
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку