Презентація до уроку української літератури в 8 класі за повістю Ю. Винничука "Місце для дракона"

Про матеріал
Презентація допоможе провести урок української літератури в 8 класі за повістю Ю. Винничука "Місце для дракона" з використанням біоадекватних технологій.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Повість-казка. Стиль – магічний реалізм. Юрій Винничук«Місце для дракона»

Номер слайду 2

Дракон у світовій міфології

Номер слайду 3

Люботинський дракон

Номер слайду 4

Люботин - любов ?

Номер слайду 5

Вегетаріанець «Син»Книголюб пустельника Мрійник Патріот. Талановитий Романтик. Поет «Метелик»Гуманіст Справжній християнин «Плоть драконяча, а нутро людське. Та що людське? Янгольське!»

Номер слайду 6

я Серце дракона

Номер слайду 7

Ненависть, любов, милосердя, радість, смуток віра, надія, гордість,втіха, свобода,щастя, справедливість,ніжність, сором,заздрість, співчуття,захоплення, відповідальність, обов‘язок,спокій, неспокій, романтика. Графосхема «Сльоза дракона»Які почуття викликає у вас образ дракона?

Номер слайду 8

Біблія, Євангеліє, самопожертва,Юда, осика,молитва,сповідь, янгол, душі померлих,всепрощення. Біблійні образи

Номер слайду 9

Смуток нудьга холод, хмари порожнеча біль у душі звив кубло, жах, сни про дракона, темрява, роз'ятрена рана, вороняче гніздо, очищення від содіяного. Зорово-слуховий асоціативний диктант «Осінь у князівстві»

Номер слайду 10

Епіграф твору. Не від того я помру,Що на світі буде война. А від того , що вона. Мого вірша не достойна.«Поети так тяжко вмирають, і нема їм на цьому світі місця, бо вони нетутешні», - філософствує пустельник. Віддаючи шану дракону-піїту, складімо сенкан. Дракон. Щирий, талановитий. Дружить, захищає, мріє. Закоханий Метелик любить Батьківщину. Справжній християнин.

pptx
Додано
15 жовтня 2019
Переглядів
1649
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку