Презентація до уроку української мови

Про матеріал
Метою презентації є допомога учням під час дистанційного навчання в умовах карантину. Презентацію підготовлено до підручника "Українська мова та читання" авт. Н. Кравцова, В. Романова, А. Сапун (використано матеріал з авторських презентацій до підручника й адаптовано під свій клас).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розпізнавання тексту. Удосконалення вмінь добирати заголовок до тексту. Урок 110

Номер слайду 2

Вправа «Сонце світить…»Сонце світить для тих, хто:… у кого чудовий настрій.… любить читати книжки.… навчається у 2 класі.… хто любить малювати.… хто полюбляє уроки української мови.

Номер слайду 3

Повторення вивченого. Вправа «Установи послідовність». Хлопчик перев’язав рану звірятку. Миколка відніс зайченятко в ліс. Якось Миколка ходив у ліс. У нього була поранена лапка. Під дубом він знайшов мале зайченятко. Незабаром сіренький почав стрибати по двору.53124 Сказати одним реченням, про що йдеться в тексті. Вибрати найвлучніший заголовок і записати його в зошит:Іграшка. Зайченятко. Добрий вчинок6

Номер слайду 4

Вправа «Продовж речення»Текст складається з …реченьсліврядків. У тексті речення розміщені …від коротшогодо довшогоу логічнійпослідовностідовільно. До тексту можна дібрати …заголовокавторамалюнок

Номер слайду 5

Робота з підручником. С. 113таємниціЩо ви уявляєте, коли чуєте слово таємниці?Чи вмієте ви зберігати таємниці?Запиши в зошиті каліграфічно 28 квітня. Дистанційне навчання. Пропиши слово таємниці тричі.

Номер слайду 6

Робота з підручником. С. 114 Перевірте себе: Любі діти, поділіться! Тільки татові й матусі,Хто з вас має таємниці? та сестрі своїй Настусі. Я вже їх прибережу Та бабусі з дідусем,і нікому не скажу! та Галинці з Івасем.

Номер слайду 7

Робота з підручником. С. 114 Чому слова Настусі, Галинці, Івасем ви написали з великої літери? (Дай усну відповідь). Який із запропонованих заголовків ви вибрали?Обраний заголовок запиши в зошит. (Відповідай усно)

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Робота з підручником. С. 114 Відповідай усно.

Номер слайду 10

Перевір правильність виконання завдання 3.●У тексті розповідається про кольори заходу сонця.●Заголовок “Захід сонця”.●Схід – слово переносити не можна; чер-воними,че-рвоними; помара-нчевими, помаран-чевими; відті-нками, відтін-ками;Зе-млі, Зем-лі;воло-гість, во-логість;швид-кість, шви-дкість;ві-тру, віт-ру.

Номер слайду 11

Перевір правильність виконання завдання 3.●У тексті розповідається про кольори заходу сонця.●Захід сонця●Схід – слово переносити не можна; чер-воними,че-рвоними, помара-нчевими, помаран-чевими, відті-нками, відтін-ками,Зе-млі, Зем-лі, воло-гість, во-логість, швид-кість, шви-дкість, ві-тру, віт-ру.

Номер слайду 12

Тренувальні вправи Пісок може мати різні кольори. На Середземному морі він яскраво-жовтий. Бувають рожеві та червоні піски. На деяких пляжах Таїті пісок має чорний колір. А от білий трапляється на узбережжях тропічних морів. Але найчастіше пісок складається із суміші кольорів. Прочитати текст. Записати правильне твердження. У тексті розповідається про те, що можна зробити з піску. У тексті розповідається про те, якого кольору пісок.

Номер слайду 13

Підсумки уроку. Мій настрій. Мені було цікаво…Мені було важко…Мені не сподобалося…Я хочу…

pptx
Додано
29 квітня 2020
Переглядів
1141
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку