Презентація.Тема. Навчаюся складати речення за малюнками.

Про матеріал
Мета: розвивати учнів навички складати розповідні, питальні та спонукальні речення на основі малюнків, списувати з друкованого шрифту, складати розповідь за малюнком; продовжувати формувати вміння інтонувати речення; розвивати фонематичний слух, спостережливість, дрібну моторику руки; виховувати охайність, старанність, любов та бережливе ставлення до природи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема. Навчаюся складати речення за малюнками. ст.118 впр.28 Прочитати загадку. Спиши її. Знайди та підкресли питальне речення.Є весела, яснолиця,Дивна в сонечка сестриця. Роботящу вдачу має-Скрізь травичку засіває. Заквітчала луг, діброву,Принесла у ліс обнову. Відгадали, хто вона?Ну звичайно, це-…?2. Склади і запиши розповідне,питальне і спонукальне речення про весну за малюнком.

Номер слайду 2

3. Прочитай вірш Т. Коломієць “Квітень”. Склади розповідь за допомогою питань. Намалюй квітку. Я змалечку квіти люблю, як життя,їх знаю напам'ять, на дотик. Вирощую, пещу, як мама дитя,і дня не сиджу без роботи... Я хочу, щоб наша планета. Земля була дуже схожа на квітку.- На яку квітку буде схожа планета Земля? - Коли вона цвіте? - Які у квітки пелюстки? - Які кольори переважають у її забарвленні? - Що ти знаєш про цю квітку?Роботу виконайте на альбомному аркуші.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Тема. Повторення і закріплення знань про речення ТЕСТОВІ ЗАВДАННЯ Види речень за метою висловлюваннядля учнів https://naurok.com.ua/test/start/47679 для учнів https://naurok.com.ua/test/start/45399 Навчаюся розрізняти розповідні, питальні і спонукальні речення для учнів https://naurok.com.ua/test/start/46424 Речення для учнів https://naurok.com.ua/test/start/44872для учнів https://naurok.com.ua/test/start/48088для учнів https://naurok.com.ua/test/start/42283

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. лабунець тетяна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
29 квітня 2020
Переглядів
3699
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку