Презентація до уроку української мови для 5 класу на тему:"Уживання апострофа. Правильна вимова та написання слів з апострофом."

Про матеріал
Презентація до відкритого уроку з української мови для учнів 5 класу на тему:"Уживання апострофа. Правильна вимова та написання слів з апострофом."
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація до уроку Українська мова 5 клас“Уживання апострофа. Вимова та написання слів з апострофом”Учитель: Української мови та літератури Т. М. Бех. Коростенська ЗОШ № 5

Номер слайду 2

Любіть красу своєї мови ,Звучання слів ,правопис слів : Це квітка ніжна і чудова. Коханих батьківських степів(Т. Мосенко)

Номер слайду 3

Я такий же, як знак розділовий,І відомий шкільній дітворіТа в словах української мови. Я пишусь не внизу ,а вгорі. Спробуй лиш написати ім’я –Зразу стану потрібен і я. (Апостроф)

Номер слайду 4

ТЕМА УРОКУУживання апострофа. Правильна вимова та написання слів з апострофом

Номер слайду 5

З А В Д А Н Н Я :правильно писати і вимовляти слова з апострофом;знаходити орфограму “апостроф”, виправляти помилки, обгрунтовувати написання відповідним правилом;складати речення і мікротексти.

Номер слайду 6

«Так чи ні»{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}П.І.12345678910оцінка+++++++---

Номер слайду 7

риб‘ячийп‘юсім‘єюсолов‘їторф‘яний. Лук'янсузір’ясвятодухмянийбуря Після Б,п,в,м,ф Перед я, ю, є, ї Після К перед ЯПісля твердого р. Збіг кореневих приголосних. Після м’якого р

Номер слайду 8

«Впіймай слово»З’їдають, об’їхати, в’ється, матір’ю, на безриб’ї,по м’ясу, б’є, об’єднана.

Номер слайду 9

Прочитайте слова. Чи є різниця у вимові?Свято Цвях. Кам'янийчерв'як

Номер слайду 10

«Третє зайве»Мавпячий. Духмяний. З'єднання

Номер слайду 11

“Я - учитель”Настрій у мене був св’ятковий. Гар’ячий літній день духм’яно пахне хлібом і квітами. Травянистий килим припав пилом. Тьм’яно поблискує вдалині річка. На току дівчата , завязані по самі брови хустками, віють зерно. Настрій у мене був святковий. Гарячий літній день духмяно пахне хлібом і квітами. Трав‘янистий килим припав пилом. Тьмяно поблискує вдалині річка. На току дівчата , зав‘язані по самі брови хустками, віють зерно.

Номер слайду 12

Дослідження Запишіть слова фонетичною транскрипцією. Визначте кількість букв і звуків у цих словах. Зяблик – з'ясувати. Бурячок – бур'янець. Свято – в'яне. Духмяний - м'ята Чи впливає апостроф на кількість звуків у словах?

Номер слайду 13

Творча робота. Складіть текст із поданими словами: У верхів’ях дерев,з’являються,м’який килим, свято, подарунки напам’ять.

Номер слайду 14

Квіточка-хитринка1. Група близьких родичів, що проживають разом.(Сім'я)2. Запашна лікарська рослина.(М'ята)3. Що не можна вживати у піст?(М’ясо)4. Частина стопи.(П'ята)5. Частина голови.(Тім'я)6. Вбрання священника.(Ряса)

Номер слайду 15

Домашнє завдання1. Скласти казку про апостроф(12 балів)2. Підручник вправа 293 (І і ІІ завдання)

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Відкритий мікрофон. На уроці я…. Навчився…Дізнався…Зрозумів…

pptx
Додав(-ла)
Бех Тетяна
Додано
14 жовтня 2021
Переглядів
1249
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку