Презентація до уроку української мови за темою Под морем на трьох кораблях до країни “Речення з однорідними членами”

Про матеріал
Мета подорожі - дослідити дану країну, вміти знаходити та будувати речення з однорідними членами, використовувати їх у мовленні, правильно ставити розділові знаки; розвивати наполегливість,активність,творчі здібності; виховувати шанобливе ставлення до рідного краю та природи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема. Подорож Чорним морем на трьох кораблях до країни “Речення з однорідними членами”

Номер слайду 2

Мета нашої подорожі - дослідити дану країну, вміти знаходити та будувати речення з однорідними членами, використовувати їх у мовленні, правильно ставити розділові знаки; розвивати наполегливість,активність,творчі здібності; виховувати шанобливе ставлення до рідного краю та природи.

Номер слайду 3

Погода на морі

Номер слайду 4

Завдання “Рюкзак знань” Завдання: визначити межі речення, дати заголовок,списати текст,поставити розділові знаки в реченні накреслити схеми до них. Море помітно ро…гулюєт…ся сонячні промін..чики лагідно торкают..ся золотавого піску та яскравих мушлей гладен..ких камінців та зеленуватих водоростей (не) видно ані риб ані кораблів море зачаровує нас своєю красою таємничіст..ю холодне морс..ке повітря дуже корисне для органів дихан..я у морі живут… різні (не)звичайні істоти і морс...кі коники і дел…фіни і катрани і скат і камбала

Номер слайду 5

Завдання: опишіть дельфінів, склавши речення з однорідними членами.

Номер слайду 6

3авдання для радистів «SOS» На дошці записані частини слів, вам потрібно якнайшвидше розпізнати важливу інформацію за цифрами. 8 11 3 15 19 13 6 1 7 зії на Шев го род ли вої мо пое 4 16 10 20 чен оке ти ної   17 2 5 22 18 12 9 14 21 ану ре ко зії на ве час ко пое

Номер слайду 7

Таємниці морського дна

Номер слайду 8

Завдання для матросів «Морська розминка»1. Морський розбійник?2. Коливання корабля на хвилях?3. Драбина з мотузок на кораблі?4. Підліток, що навчається на кораблі морській справі?5. Повне безвітря?6. Башта з сигнальними вогниками на березі моря?7. Що допомагає кораблю зупинитися?8. Морський мотузок?9. Корабельний підвал?10. Яке місто називають діамантом поблизу моря? Кого із поетів, письменників, художників та композиторів, які писали про море ви знаєте?

Номер слайду 9

Завдання для штурманів «Графічний диктант» Відповідь: С, Б, З, Б, С, З, Б, З.

Номер слайду 10

Завдання для всього екіпажу «Дослідження» Дайвінг (підводне плавання з аквалангом). Серфінг (катання на хвилях на спеціальній дошці). Жак Ів Кусто (французький мореплавець,вчений, винайшов акваланг у 1943 році).

Номер слайду 11

Завдання для боцманів “Пунктуаційний серфінг” Вам потрібно скласти речення за схемою, а за це ви отримаєте перлину, яка принесе вам 5 балів. УС: О,О, О. УС: іО,іО,іО. О, О, О-УС.

Номер слайду 12

Завдання «Музична скринька» Яке ж плавання без музики! Послухайте пісню у виконанні С. Ротару «Край, мій рідний край» і випишіть речення з однорідними членами.

Номер слайду 13

10 завдання для коків «Обідня перерва» Із поданих інгредієнтів на фотографіях складіть речення з однорідними членами

Номер слайду 14

Підсумок уроку Асоціації: Хмаринки - який був настрій на початку уроку та вкінці? Сонце - позитив, що сподобалось? Вітрила - як ви працювали на уроці? Корпус корабля - хто допомагав вам ? Хвилі, вітер - чи були перешкоди?

Номер слайду 15

Домашнє завдання:написати міні-твір або скласти вірш про море, повторити тему про речення з однорідними членами. За свою роботу отримаєте нагороду.

pptx
Додано
29 січня
Переглядів
123
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку