Презентація до уроку в 8 класі "Етнічні стилі"

Про матеріал
ознайомити учнів з поняттям «дизайн одягу», дати уявлення про різні стилі одягу, вчити застосовувати отримані знання на практиці, розвивати творчу уяву, креативне мислення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Етнічні стилі

Номер слайду 2

Африканський стиль. Характерні особливості. Африканський стиль можна по праву назвати найбільш екзотичним. Підвищена імпульсивність, дитяча простота і безпосередність. Кольорова гамма. Кольори найрізноманітніші, як і в природі: яскраво-червоний, теплі і сонячні відтінки золотого, жовтого, пісочного, помаранчевий, коричневий і т.д. Конструкційні матеріали. Натуральні матеріали (деревина, камінь, кераміка, тканина). Аксесуари для інтер’єру. Маски африканських богів, шкури або імітація під шкури диких тварин, світильники ручної роботи з елементами ковки, розписані вручну яскравими орнаментами, ковані меблі, яскраві кольорові акценти у вигляді ваз ручної роботи. Тематичні предмети декору (статуетки богів і тварин, численні вази з екзотичними квітами, шкури тигрів і зебр).

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Марокканський стиль. Характерні особливості. Марокканський стиль – це дивовижна помісь африканського і європейського етно стилів в інтер'єрі. Характеризуючи стиль, що гармонійно поєднує в собі східну розкіш з первозданністю берберів і фінікійців. Кольорова гамма. Контраст теракотових, золотих, зелених, білих, червоних, бірюзово-синіх кольорів. Конструкційні матеріали. Глянсова мінеральна штукатурка. Камінь, теракотова плитка. Кедр, олеандр, евкаліпт. Бурштинові, перламутрові і мозаїчні прикраси. Аксесуари для інтер’єру. Меблі орієнтального стилю, самобутній текстиль, безліч валиків і вишитих подушок з кольоровими китицями на диванах і пуфах. Килими ручної роботи, різьблені рами для дзеркал і скрині, лампи і латунні глечики, карбовані вази і шкатулки, кальяни і світильники з вітражними вставками.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Мексиканський стиль Характерні особливості. Сьогодні мексиканські інтер'єри представляють собою змішання і тісну взаємодію функціональності, модерністських тенденцій і арт деко. Кольорова гамма. Сміливе поєднання помаранчевого і рожевого, зеленого і блакитного, фіолетового і жовтого. У палітрі переважають червоно-коричневі «кольори землі», синій – «колір неба». Конструкційні матеріали. Масивна тонована дошка, балки з екзотичних порід дерев, різнобарвна плитка, темний камінь для стін і яскрава черепиця. Аксесуари для інтер’єру. Смугасті килимки з пальмових волокон, гватемальські драпіровки, крісла з дерева і свинячої шкіри, шаф з інкрустацією з кістки і дерева, майстерно декорованим рами для дзеркал, посуд і статуї святих у художньо оформлених нішах.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Індійський стиль Характерні особливості. Індійський стиль – це мінімум меблів. Це поєднання розкоші і скромності. В інших стилях це було б неможливо, але тут все гармонійно співіснує. Кольорова гамма. Яскраві, насичені кольори, такі як малиновий, оранжевий, соковито-зелений або червонувато-оранжевий, жовто-зелені кольори та їх відтінки: салатовий, бірюзовий, золотий, варіації, з використанням темно-коричневих кольорів, кольору каррі. Конструкційні матеріали. Вироби з тіка, слонової кістки, рожевого дерева, самшиту та ротанга. Ажурне різьблення, інтарсія з чорного перламутру або так звана Бомбейська мозаїка зі слонової кістки. Аксесуари для інтер’єру. Шовковий килим на стіні, різноманітні панно-картини ручної роботи, шахи із сандалу, ковані скрині, кальяни, світильники, підлоговий свічник-канделябр, фігурки тварин (особливо слонів) та інше.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Китайський стиль Характерні особливості. Відмінні елементи Китайського стилю – це використання каліграфії, застосування лакового розпису, впровадження в інтер'єр знаменитого китайського фарфору, прикраса приміщень натуральними китайськими килимами. Кольорова гамма. Яскраві і темні забарвлення (червоний, чорний), а також і більш м'які (блакитний, жовтий, зелений). Червоний колір переважає в інтер'єрі. Конструкційні матеріали. Шовк, бамбук, кераміка. Аксесуари для інтер’єру. Різноманітні драпірування. Невеликі очеретяні килимки, маски пекінської опери. Декоративні подушки з класичними зображеннями дракона і квіткової пагоди. Традиційні ієрогліфи, а також численні китайські амулети, талісмани, вироби з нефриту, інші дрібнички, знаменитий китайський фарфор

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Японський стиль. Характерні особливості. Японський стиль – найпопулярніший на сьогоднішній день декоративний стиль. Основна риса стилю – у трансформації горизонтального простору, зміні меж функціональних зон за допомогою легких паперових ширм або розсувних перегородок з матового скла. Кольорова гамма. Молочно-білий, кремовий, відтінки бежевого, можуть бути контрасти білого з чорним або венге зі світло-бежевим. Конструкційні матеріали. Шовк і бавовна. Клен, бамбук, кедр, плетена лоза, рисовий папір, рафія, соломка, сизаль, джут і камінь. Аксесуари для інтер’єру. Статуетки, вази з камінням, призначені для створення відчуття впорядкованості і природної природності. Букети-ікебани, скульптури з неглазурованої кераміки, ляльки в кімоно, віяла, шкатулки, керамічні блюда, посуд для чайної церемонії і паличок для їжі.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Седлецька Тетяна Іванівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Додано
14 квітня 2019
Переглядів
8888
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку