Презентація до уроку в 8 класі "Український етнічний стиль "

Про матеріал
ознайомити учнів з поняттям «український етнічний стиль», дати уявлення про різні стилі одягу, вчити застосовувати отримані знання на практиці, розвивати творчу уяву, креативне мислення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Український етнічний стиль

Номер слайду 2

Український стиль в архітектурі, інтер'єрах та ландшафтіУ наш час досить цікавим для архітекторів стає етнічний стиль та традиції українського народу. Сучасні будинки будуються з новітніх матеріалів і оснащуються всіма новинками технічного прогресу, необхідними для комфортного життя, Дуже тепло і затишно виглядає цілком сучасний будинок, дах якого накритий по українській народній традиції соломою або очеретом з дотриманням старої технології. Стіни такого будинку підтримують стиль української мазанки використанням фактурної штукатурки.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

УКРАЇНСЬКИЙ ЕТНО-СТИЛЬ В СУЧАСНОМУ ОДЯЗІ. Етно-стиль - це не національний одяг, а одяг, в пошитті якого використовували елементи народних мотивів. Слід зазначити, що елементи національного костюма в етно-одязі, це не тільки наявність вишивки. Це ще і крій виробів, обробка деталей. Адже в сучасному житті ми не будемо носити точну копію народного костюма, а от використання деяких елементів з нього - дуже вдало можна вписати в сучасний стиль. Відмінні риси етно-стилю в одязі: Велика кількість декору та оздоблення: вишивка, шиття, стрічки, тасьма, декоративні нитки;Насичені кольори, яскраві фарби; Найчастіше натуральні тканини; Просторий одяг, що не затримує рухів; Наявність різноманітних аксесуарів: пояси, хустки, пов'язки, вінки, прикраси на шию і руки; Малюнок: квітковий, зооморфний візерунок або геометричний орнамент; Аксесуари ручної роботи (hand made).

Номер слайду 8

Прикраси в етно-стилі - це вироби з натуральних матеріалів: дерева, ниток, шкіри / замші, бісеру. Намисто у вигляді грон калини або браслети, прикрашені маками, соняшниками - є використанням у ньому народних українських елементів. Подобається українським дівчатам та жінкам прикрашати голову обручами, рясно прикрашеними квітами або ягодами. Етно-сумки можуть бути з тканини, плетеними або замшевими чи шкіряними. Головна їх прикраса - національний український візерунок. Головні убори в українському етно-стилі - це пов'язки з орнаментом, стрічки, вінки з великою кількістю квіткового декору, в'язані шапки з квітковим або геометричним візерунком. Етно-взуття – з тканини або шкіри, також з вишитими вставками.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Практична робота. Намалювати елементи інтер’єру або елементи декору інтер’єру в українському стилі

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Старокожева Оксана Федорівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Марчук Наталія Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
14 квітня 2019
Переглядів
19764
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку