Презентація до уроку в 9 класі "Мультиплікація"

Про матеріал
Презентація до уроку з мистецтва у 9 класі по темі "Мультиплікація" допоможе учням у вивченні нового матеріалу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

МУЛЬТИПЛІКАЦІЯ

Номер слайду 2

Мультиплікація (з лат. multiplicatio — розмноження, збільшення, зростання) або анімація (з лат. anima — душа і похідного фр. animation — оживлення) — вид кіномистецтва, твори якого створюються шляхом зйомки послідовних фаз руху намальованих об'єктів.

Номер слайду 3

Види анімації:- графічна (мальована) анімація — класичний вид анімації, де об'єкти малюються вручну (сьогодні часто переносять малюнки на комп'ютер).- об'ємна (матеріальна) анімація — об'єкти є окремими елементами матеріального світу (лялька, пластилін, витинанка, сіль, голки тощо).- комп'ютерна анімація — вид анімації в якому об'єкти створюються з допомогою комп'ютерних засобів.- 3-d анімація;- 2-d анімація (flash-анімація тощо);

Номер слайду 4

Перші згадки про анімацію (оживлення)датовані I століттям до н.е.

Номер слайду 5

У Х столітті в Китаї стали проводити тіньові вистави - видовища, візуально близькі до майбутнього анімаційного фільму.

Номер слайду 6

В середині XV століття з'являються книжки з малюнками, що відтворювали різні фази руху людської фігури.

Номер слайду 7

Бельгійський фізик Жозеф Плато, австрійський професор-геометр Симон фон Штампфер (1832) та інші вчені і винахідники використовували для відтворення на екрані зображень, що рухались внаслідок обертання диска чи стрічки з малюнками, систему дзеркал і джерело світла — ліхтар. Стробоскоп Штампфера - картонний барабан, насаджений на вісь. На внутрішній стороні цього барабана на паперовій стрічці перебувала серія малюнків (зазвичай їх було від восьми до дванадцяти), що ілюструють послідовні фази руху людини або тварин.

Номер слайду 8

Першим справжнім мультиплікатором прийнято вважати француза Еміля Рейно. Еміль Рейно створив апарат праксиноскоп, який складався з крутиться барабана, системи дзеркал і ліхтаря. 28 жовтня 1892року Рейно запустив своєрідний атракціон - оптичний театр. Там він демонстрував глядачам комічні сюжети тривалістю 15-20 хвилин.

Номер слайду 9

1908 рік — Еміль Коль показав свій мультиплікаційний фільм «Фантасмагорія» («Fantasmagorie»). Коль працював над цим мультфільмом протягом 5 місяців. Він намалював кожен кадр на папері, яку потім перевів на негативну плівку. Для цього мультфільму, який займає близько хвилини і 20 секунд, художник повинен був зробити близько 700 проектів, які пізніше фотографував. Фільм не має ніякої реальної історії або структури.

Номер слайду 10

Вінзор Маккей - творець першого кольорового мультфільму. Маккей був піонером мультиплікації, який на багато років випередив послідовників як мальованих фільмів і вперше використав технології, що стали стандартом індустрії і популяризовані Уолтом Діснеєм і іншими творцями мультфільмів. Найбільш відомими роботами Маккея є газетний комікс «Маленький Немо в країні снів» (1905-1914, 1924-1927) і мультфільм «Динозавр Герті» (1914). Першим кольоровим мультфільмом був його «Маленький Німо» (1911)

Номер слайду 11

Героїня мультфільму «Динозавр Герті» названа багатьма кінематографістами першої мультиплікаційної зіркою, оскільки вже була наділена особистісними якостями, характером і викликала співчуття у глядачів, змушувала їх переживати за неї.

Номер слайду 12

Творцем першого звукового, музичного та повнометражного мультиплікаційного фільму є американський художник - мультиплікатор, кінорежисер, актор, сценарист і продюсер Уолт Дісней16 жовтня 1923 нью-йоркський кінопрокатник М. Дж. Вінклер уклав з Уолтом контракт на створення серії мультфільмів про Алісу. Цей день вважається датою заснування компанії The Walt Disney Company.

Номер слайду 13

У 1928 році Уолт Дісней створив перший озвучений мультфільм «Пароплавчик Віллі».1928 р - народження мишеня Міккі Мауса, найпопулярнішого мальованого персонажу в історії анімаційного кіно

Номер слайду 14

У 1929 році Уолт Дісней зняв «Танець кістяків», перший з серії «Забавні симфонії»

Номер слайду 15

1937 рік - «Білосніжка та семеро гномів»перший повнометражний анімаційний фільм компанії Волта Діснея і у США загалом. Крім того він є першим анімаційним фільмом, яким було виготовлений у повному кольорі. Фільм є екранізацією відомої народної казки в обробці братів Грімм.

Номер слайду 16

Студією створено безліч анімацій, персонажі яких відомі до цього дня (Міккі Маус, Плуто, Гуффі тощо).

Номер слайду 17

1940 рік — Джозеф Барбера та Уільям Ханна починають роботу над серією мультфільмів «Том і Джеррі».

Номер слайду 18

1960 рік — початок виробництва серії «Флінстоуни» («Тhe Flinstones»), що показувалась на американському телебаченні. Це був перший серіал для дорослих.1973 рік — Прем'єра французького фільму «Дика планета» («La planete sauvage») — філософської казки Рене Лану і Ролана Топора.1983 рік — «Танго» поляка Збигнєва Рибчинського отримало «Оскар» в категорії короткометражних анімаційних фільмів.1988 рік — Чеський аніматор Ян Шванкмайєр поставив свій перший повнометражний фільм «Аліса» по Л. Керролу.1990 рік — починається випуск серіалу «Сімпсони» («Тhe Simpsons»).1993 рік — «Кодак» вводить систему «Сineon» — перший повний комплект обладнання для створення спецефектів.

Номер слайду 19

1996 рік — Джон Ласетер створює «Історію іграшок» («Тоу Storу») (виробництво компаній «Піксар» і «Дісней»), що стає переломним моментом, адже це перший повнометражний фільм, створений повністю з синтетичних зображень.

Номер слайду 20

Лялькова або об’ємна анімація. Найперший мультфільм за участю ляльок був знятий в 1898 році Джеймсом Стюартом Блектон і Альбертом Смітом. Він називається «Цирк ліліпутів». Іграшки в ньому були дерев'яними.

Номер слайду 21

«Прекрасна Люконада, або війна Рогачів з Вусачами» (1910)Мультфільм був знятий методом покадрової зйомки, а його головними героями були справжні живі комахи з ентомологичеськой колекції Старевича. Сюжет мультфільму розповідав про любов Люконади, володарки жуків-рогачів, і графа ГЕРОС, представника племені жуків-вусанів. Стрічка користувалася шаленим успіхом у глядачів. Добре знаючи повадки комах і використовуючи метод покадрової зйомки Старевич домігся натуральної пластики «акторів» у своїй картині

Номер слайду 22

РАДЯНСЬКА МУЛЬТИПЛІКАЦІЯРадянська графічна мультиплікація виникла в 1924 р Перші фільми були зроблені художником А. Бушконя під керівництвом режисера Дзиґи Вертова. Головним чином це були кіноплакати і сатиричні фільми. Перший дитячий мультиплікаційний фільм "Сенько-Африканець", поставлений за мотивами казок Корнія Чуковського. вийшов на екран на початку 1927 р.

Номер слайду 23

Кіностудія "Союзмультфільм"У 1936 р в Москві за рішенням уряду була створена спеціальна студія мальованих фільмів «Союзмультфільм». Перший мультфільм, випущений студією, називався «В Африці жарко»З 1937 року починається випуск перших кольорових дитячих фільмів. Кіностудія випустила понад півтори тисячі мультфільмів.

Номер слайду 24

УКРАЇНСЬКА МУЛЬТИПЛІКАЦІЯУкраїнський режисер-аніматор Олександр Татарський уперше ствоворив мультиплікаційний фільм із пластилінових ляльок – знамениту «Пластилінову ворону» у 1980 році.

Номер слайду 25

Стрічки режисерів Володимира Дахна (серіал «Як козаки…»), Давида Черкаського («Пригоди капітана Врунгеля»), Леоніда Зарубіна («Солом’яний бичок») прославили українських аніматорів у всьому світі

Номер слайду 26

у 2003 році мультфільм українського режисера Степана Коваля «Ішов трамвай № 9» (2002р.) отримав на Берлінському фестивалі кіно нагороду - «Срібного ведмедя».

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.8
Всього відгуків: 6
Оцінки та відгуки
  1. Гольдфельд Оксана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Мугінова Валерія Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Зосимова Гала
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Бялик Лариса Петрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Скакун Наталя Андріївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  6. Скрипник Марина
    дякую за допомогу
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    3.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 3 відгука
pptx
До підручника
Мистецтво 9 клас (Назаренко Н.В., Чен Н.В.. Севастьянова Д.О., Мерзлікіна М.М.)
Додано
3 лютого 2019
Переглядів
12355
Оцінка розробки
4.8 (6 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку