Презентація до уроку "В’язання спицями як вид декоративно – ужиткового мистецтва."

Про матеріал
Презентація до уроку на тему "В’язання спицями як вид декоративно – ужиткового мистецтва."
Зміст слайдів
Номер слайду 1

В’язання спицями – вид декоративно – ужиткового мистецтва

Номер слайду 2

Текст слайда. Вправа «Незакінчене речення»Гачок – це …Гачок складається з ручки, …Загострений кінець гачка називається… Номер гачка – це…Чим товща нитка, тим…Нитка повинна бути у… Петлі підйому необхідні, щоб… За допомогою гачка можна …

Номер слайду 3

Текст слайда. Тема уроку «В’язання спицями як вид декоративно – ужиткового мистецтва». Ви повинні знати: основні матеріали та інструменти для в’язання спицями; правила безпечної праці та санітарно – гігієнічними вимогами під час в’язання спицями. Ви повинні уміти: правильно добирати спиці та пряжу для в’язання; набирати петлі на спиці.

Номер слайду 4

Текст слайдаІсторія в’язання спицями В'язання виникло більше 3тисяч років тому. Воно було відоме ще у Давньому Єгипті. Значно пізніше в'язання з’явилося в Європі і відразу набуло поширення.

Номер слайду 5

Текст слайда

Номер слайду 6

Текст слайдаІнструменти та матеріали Основний інструмент для в’язання – спиці. Стальні Алюмінієві Пластмасові Дерев’яні ЗакритіВідкритіКільцеві

Номер слайду 7

Текст слайда. Для в’язання використовують пряжу: Натуральну(шерсть, льон, бавовна) Штучну(віскоза) Синтетичну( лавсан, акрил, капрон)

Номер слайду 8

Текст слайда1 група: як правильно підібрати пряжу для в’язання.2 група: як правильно підібрати спиці для в’язання.3 група: підготовка інструкції щодо безпеки праці та санітарно – гігієнічні вимоги під час в’язання спицями. Ділова гра “ Трикотажна майстерня”

Номер слайду 9

Текст слайда. Практична робота. Підбір спиць та пряжі для в’язання. Послідовність виконання практичної роботи: Скласти нитку удвічі і злегка скрутити її. Порівняти товщину нитки та діаметр спиць(товщина скрученої нитки і діаметр спиць мають бути однаковими). Зробити висновок про правильність добору спиць і пряжі.

Номер слайду 10

Текст слайда. Набір петель на спиці для в’язання. Практична робота.

Номер слайду 11

Текст слайда. Гра «Блеф – клуб»1. Номер спиці – це довжина спиці в см. 2. Спиці мають бути товщі за пряжу удвічі. 3. Найкраще вибирати для в’язання стальні спиці. 4. Після закінчення роботи, спиці необхідно покласти у пакет. 5. Під час роботи, в’язання потрібно тримати на відстані 20 см від очей.

Номер слайду 12

Текст слайда. Гра «Чарівний клубочок». Сьогодні на уроці ми … Найбільше труднощів я відчула … Я дізналась… Найбільше мені сподобалось…

Номер слайду 13

Текст слайда До нових зустрічей!

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.5
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.2
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Маслова Виктория
    Дякую за якісну презентацію Пропоную додати правила з техники безпеки.
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
  2. Никитина Нина
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Додано
17 грудня 2020
Переглядів
8129
Оцінка розробки
4.2 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку