Презентація до уроку "Відокремлені обставини"

Про матеріал
Матеріали(ілюстровані правила, завдання) для вивчення теми "Відокремлені обставини"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Відокремлені обставини

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Прочитайте речення. Знайдіть в ньому відокремлені обставини. Простежте, за яких умов обставина відокремлюється або не відокремлюється. Сформулюйте правила відокремлення обставин. Квіти, стуливши барвисті пелюстки, заснули міцним сном. 2. Ліс, наблизившись, перетворився із голубого на зелений. 3. Внаслідок затримки в дорозі, ми не встигли на вечірній потяг. 4. Сашко біг не чуючи ніг. 5. Усі прийшли не змовляючись.

Номер слайду 11

Дистанційний диктант І. 1. Ваблять нам всміхаючись луки. 2. Степ тихо заснувши лежить. 3. Хай розкаже, що вчуває пробиваючись трава. 4. Широке соснове гілля наїжившись дивиться вгору. ІІ. 1.Я дивлюсь радіючи на сади в цвіту. 2. Вишні зацвівши у росах заплачуть. 3. Весело вільно струмочки побігли радісну вість несучи. 4. І тужать відлітаючи ключі. ІІІ. 1. Полинно пахне ніч пов’явши в небосхилах. 2. Струмок збігав до себе ваблячи людину. 3. Присівши на пеньку серед поляни я розглядав видовисько туманне. 4. Хліба радіючи цвітуть.

Номер слайду 12

Дистанційний диктант І. 1. Ваблять, нам всміхаючись, луки. 2. Степ, тихо заснувши, лежить. 3. Хай розкаже, що вчуває, пробиваючись, трава. 4. Широке соснове гілля, наїжившись, дивиться вгору. ІІ. 1.Я дивлюсь, радіючи, на сади в цвіту. 2. Вишні, зацвівши, у росах заплачуть. 3. Весело, вільно струмочки побігли, радісну вість несучи. 4. І тужать, відлітаючи, ключі. ІІІ. 1. Полинно пахне ніч, пов’явши в небосхилах. 2. Струмок збігав, до себе ваблячи людину. 3. Присівши на пеньку серед поляни, я розглядав видовисько туманне. 4. Хліба, радіючи, цвітуть.

Номер слайду 13

Міні - тест Визначити речення, у якому обставину не відокремлюють. Свій вибір обґрунтувати. А Українські поети і композитори складають пісні про київські каштани пов’язуючи їх квітування з весною та коханням. Б. З глибини землі на поверхню вириваються два потужні потоки утворюючи довкола невеликі плеса-озерця. В Ми пішли несолоно сьорбавши. Г Колоски стояли рівно й гарно тихо видихаючи сизувату млу.

Номер слайду 14

Міні - тест 2. Визначити речення, у якому одиничний дієприслівник не відокремлюється. Свій вибір обґрунтувати. А Поспішаючи кудись ховаються останні шуми й гуки довгої літньої днини. Б Не так тії вороги, як добрії люди – і окрадуть жалкуючи. В Уже висохли зазеленівши долини. Г Ближчали сходячись сині обрії.

Номер слайду 15

Міні - тест 3. У якому реченні немає помилки? А Здавши книжку, бібліотекар порадив мені нову. Б Не вивчивши правила, вчителька поставила мені за диктант двійку. В Граючи у футбол, я почув, як мати кличе мене вечеряти. Г Роблячи уроки, до мене прийшла подруга.

ppt
Додано
30 квітня 2023
Переглядів
369
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку