Презентація до уроку "Використання енергії вітру"

Про матеріал
Презентація для інтегрованого уроку природознавства в 3 класі. Зінтегровано зміст уроків природознавства, літературного читання, трудового навчання. Використано методи критичного мислення, вправи з кінезіології та розвитку емоційного інтелекту.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Використання енергії вітруІнтегрований урок у 3 класіПідготувала: Богдан Марія Михайлівна,вчитель початкових класів Васильківського академічного ліцею «Успіх»

Номер слайду 2

Робота в групах. Гра «Розстав на свої місця»Розпізнай джерело енергії за описом. Встанови відповідність. Ці джерела енергії знаходяться під землею або біля її поверхні. Їх використовують для опалення приміщень, руху машин, виробництва електроенергії. Їхні запаси не безмежні. В Україні здавна використовували цю енергію – за її допомогою мололи зерно на борошно, її використовували на кораблях. Це основне джерело енергії на Землі. Без цієї енергії не було би життя на ЗемліУ цього джерела анергії немає ані запаху, ані смаку, ані кольору. То найбільше багатство у світі. Енергія Сонця. Енергія вітру. Енергія води. Енергія корисних копалин

Номер слайду 3

Ще 3500 років до нашої ери мореплавці використовували силу вітру, щоб йти під вітрилами. Вітряні човни ходили по Нілу в Давньому Єгипті. Вправа “Навчаючи вчуся”

Номер слайду 4

2) Вітряки з крилами – вітрилами першими спорудили в стародавній Персії. Вправа “Навчаючи вчуся”

Номер слайду 5

3) Пройшло більше, як 50 століть. Але вітряні млини майже не змінили свого вигляду. Споконвіку в Україні мололи зерно. Вправа “Навчаючи вчуся”

Номер слайду 6

4) Енергію вітру використовували для переробки лісу, як помпу для перекачування нафти, для зрошування полів. Вправа “Навчаючи вчуся”

Номер слайду 7

5) Де сьогодні можна побачити вітряки? Там, де постійно дмуть вітри (в степах, в горах, на узбережжях морів). Вони використовуються на вітрових електростанціях для вироблення електроенергії. Вправа “Навчаючи вчуся”Східно Кримська ВЕСБотієвська ВЕССхідницька ВЕС

Номер слайду 8

6) Вітряні генератори використовують у невеликих господарствах, підприємствах. Вправа “Навчаючи вчуся”

Номер слайду 9

Вправа “Навчаючи вчуся”7) Недоліки енергії вітру:вітер змінює напрямок;іноді повністю затихає;вітер має руйнівну силу; вітряки створюють багато шуму.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Вправа «Закінчи речення»Вітер виявився джерелом…Енергія вітру дуже …Енергія вітру навколишнє середовище …У світі нині працює вітроустановок …В Україні також є …

Номер слайду 12

Фізкультхвилинка «А ти лети … »

Номер слайду 13

Робота в авіамодельному гуртку. Леонардо да Вінчі ХV сторіччя. Отто Лілієнталь ХІХ сторіччя. Брати Райт. ХХ сторіччя

Номер слайду 14

Практична робота «Складання літачка»

pptx
Додано
25 грудня 2019
Переглядів
4627
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку