Презентація до уроку "Віртуальна екскурсія у світ грибів."

Про матеріал
Презентація до уроку узагальнення знань про гриби з оформленням міні-проєкту: "Значення грибів у біосфері і в житті людини"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

ВІРТУАЛЬНА ЕКСКУРСІЯ У СВІТ ГРИБІВ ". Створення міні-проекту: «Гриби в біосфері і в житті людини»

Номер слайду 3

УВАГА! ПАРАД ГРИБІВ. Рослини ……???Тварини…….???Гриби !!!

Номер слайду 4

Терміни. Мікологія — це…Плодове тіло — це…Грибниця — це…Мікориза — це…Гриби-симбіонти — це…Гриби-паразити — це…Лишайник — це…Слань — це…. Пеніцил — це…Антибіотики — це…Мукор — це…Дріжджі — це…Ліхенологія— це…

Номер слайду 5

Будова шапинкового гриба

Номер слайду 6

ВІРЮ - НЕ ВІРЮ

Номер слайду 7

Сімейство дріжджів. Так або Ні1. дріжджі –це багатоклітинні організми2. дріжджі - це одноклітинні гриби.3. дріжджі живляться цукрами4. дріжджі поширені як на рослинах5. дріжджі застосовують в медицині для лікування деяких захворювань6. найдавніше дріжджі застосовують для випікання хліба7 розмножуються дріжджі брунькуванням 8.широко дріжджі застосовують у пивоварінні та виноробсті9. дріжджі допомагають виготовити квас10.деякі дріжджі можуть викликати захворювання людини.11. дріжджі дуже повільно ростуть

Номер слайду 8

ГРИБИ -ПАРАЗИТИ

Номер слайду 9

Як правильно вживати сири з пліснявою. Питання насправді не пусте, тому що почавши знайомство з делікатесом не з того сорту, можна запросто розчаруватися в ньому. Гурмани рекомендують починати з Брі, а звикнувши до його специфічного смаку, приступати до дегустації «блакитних сирів» без різкого смаку. І вже в останню чергу куштувати Рокфор та Камамбер. ЦВІЛЕВІ ГРИБИЯ барвистий і цікавий,Жить на булках полюбляю. Хто в пакеті хліб забуде,Той знайде мене там всюди. ЦВІЛЕВІ ГРИБИ

Номер слайду 10

ЦВІЛЕВІ ГРИБИ……..– псує продукти харчування, спричиняє харчові отруєння людини.……..– з цього гриба виділений перший антибіотик (пеніцилін).………може спричинити небезпечні захворювання людини, спори гриба можуть потрапляти на слизову дихальних шляхів.

Номер слайду 11

Цифровий біологічний диктант. Виписати номери тверджень відповідно до варіанта. I варіант — мукор;II варіант — пеніцил.1. Біла цвіль.2. Сапрофітне живлення.3. Має багатоклітинний міцелій.4. Одноклітинний гриб.5. Розмножується брунькуванням.6. Є джерелом антибіотиків.7. Використовують у хлібопекарській промисловості.8. Спори утворюються в кулястих спорангіях.9. Розмножується спорами.10. Псує продукти харчування.11. Спорангії мають вигляд китиць.

Номер слайду 12

СТВОРЕННЯ МІНІ-ПРОЕКТУ

Номер слайду 13

СТВОРЕННЯ МІНІ-ПРОЕКТУЦікаві факти(5 група)“Легенди, міфи, вигадки про гриби”. Чи правда що ?(5 група)

Номер слайду 14

«Виправ помилки». Учень на прохання вчителя склав «Правила грибника». Перевірте, чи правильно він виконав цю роботу. Правила грибника1. Збирайте в лісі тільки ті гриби, про які ви точно знаєте, що вони їстівні або схожі на їстівні.2. Гриби, які ви не знаєте або які викликають сумнів, можна скуштувати на смак та визначити, що це за гриб.3. Завжди збирайте «спілі» гриби, які мають велике плодове тіло, ніколи не беріть маленьких грибів.4. Інколи, коли хочеться, можна з’їсти сирий гриб.

Номер слайду 15

«Виправ помилки».5. Не вірте поширеній думці про те, що отруйні гриби викликають потемніння цибулини чи срібних предметів, якщо їх опустити в посуд, де варяться гриби. Це хибна думка!6. Гриби можна збирати у міських парках, скверах, дворах, а також уздовж автомобільних доріг і залізниць.7. При отруєннях грибами можна легко вилікуватися вдома.

Номер слайду 16

Дякую за увагу

pptx
Додано
28 грудня 2019
Переглядів
1541
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку