Презентація до уроку " Вплив негативних чинників на розвиток плоду" в 9 класі

Про матеріал
Презентація підготовлена для проведення уроку в 9 класі " Вплив негативних чинників на розвиток плоду"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вплив негативних факторів на розвиток плоду

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Критичні періоди внутрішньоутробного розвитку життя плоду:{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Період. Стадія внутрішньоутробного розвитку. Результат негативного впливу на плід7- 14 днівімплантація. Загибель плоду3- 12 тижнів. Закладка всіх органів і тканин плоду. Грубі вади розвитку, іноді несумісні з життям7- 8 тижнів Формування плаценти. Пороки розвитку плаценти, порушення харчування й кровообігу плоду18- 24 тижнів. Формування органів і систем органів. Розлад функцій вже сформованих органів

Номер слайду 4

За офіційними статистичними даними МОЗ у 2016 році народилось 379 тисяч дітей, з них 22 тисячі народжені передчасно. Хворі з моменту народження - 60 тисяч дітей, з яких 9 тисяч - з вродженими вадами. У чому ж полягає причина цієї жахливої статистики? Чому народжується така велика кількість хворих дітей?

Номер слайду 5

Як до дитини через плаценту потрапляють їжа і кисень, так до неї можуть проникати інші речовини з організму матері. Тому важливо пам'ятати про вплив негативних факторів на організм ще ненародженої дитини.

Номер слайду 6

До негативних факторів, що впливають на розвиток плоду належать:

Номер слайду 7

Вплив алкоголю

Номер слайду 8

Алкоголь здатний серйозно нашкодити ембріону. Він не фільтрується плацентою і миттєво потрапляє в кровоток дитини. В ембріональний період (перші 2 місяці) уживання алкоголю може вплинути не тільки на психіку, але й на весь наступний розвиток організму. Найчастіше зустрічаються пороки розвитку серця, зовнішніх полових органів і суглобів.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Вплив тютюнопаління

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Паління під час вагітності призводить до різноманітних вад розвитку:

Номер слайду 13

Вплив наркотиків на розвиток плоду: У жінок котрі вживають наркотики під час вагітності, можуть народитися мертві діти або ж діти з дуже серйозними вадами: клишоногістю, відсутністю кінцівок, розщепленим піднебінням, «заячою губою», дефектами внутрішніх органів.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Висновок: Народження здорового малюка – сама світла подія в житті жінки. І першим кроком на шляху до щасливого материнства- здоровий спосіб життя.

Номер слайду 16

ЗАРЯДКА ДЛЯ ОЧЕЙ

Номер слайду 17

https://learningapps.org/view3111214 Домашнє завдання

pptx
Пов’язані теми
Біологія, 9 клас, Розробки уроків
Інкл
До підручника
Біологія 9 клас (Соболь В. І.)
Додано
9 грудня 2023
Переглядів
225
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку