Презентація до уроку всесвітньої історії в 11 класі "США наприкінці ХХ ― на початку ХХІ ст."

Про матеріал
Презентація "США наприкінці ХХ ― на початку ХХІ ст." слугує мультимедійним супроводом уроку всесвітньої історії в 11 класі за відповідною темою та містить матеріал щодо "рейганоміки", «Нової економічної філософії» Б. Клінтона, внутрішньо- та зовнішньополітичних пріоритетів американських президентів початку ХХІ ст.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

США наприк. XX - на поч. XXlст.

Номер слайду 2

ПЛАН: США в 80 – 90-х рр. Рейганоміка. «Нова економічна філософія» Б. Клінтона. Внутрішньо- та зовнішньополітичні пріоритети американських президентів початку XX ст.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Президенти США: • 40 Рональд Рейган (1980 - 1988) • 41 Джордж Буш (с) (1988 - 1992) • 42 Білл Клінтон (1992 - 2000) • 43 Джордж Буш (м) (2000 - 2008) • 44 Барак Обама (2008 - 2016) • 45 Дональд Трамп (з 2016 р.)

Номер слайду 5

Рональд Рейган (1911 – 2004)

Номер слайду 6

«Рейганоміка» – внутрішня політика президента Р. Рейгана, складовими якої були: підтримка приватного бізнесу, зменшення соціальних виплат, зменшення податків на доходи до 7 %, мілітаризм.

Номер слайду 7

«І р а н г е й т» - політичний скандал, суть справи якого полягала в тому, що США таємно, через посередників, постачали зброю одному зі своїх головних ворогів — Ірану, який вів війну з Іраком.

Номер слайду 8

Вільям Джефферсон «Білл» Клінтон (1946 р.)

Номер слайду 9

Нова економічна філософія - програма економічних перетворень адміністрації президента Клінтона, в центрі якої забезпечення кожному американцю відповідного рівня життя та розвитку.

Номер слайду 10

Барак Обама 44-й Президент США з 20 січня 2009 р. перший в історії афроамериканець, обраний на посаду Президента.

Номер слайду 11

Партія: Демократична партія США Освіта: Гарвардський інститут юридичних наук, Колумбійський університет Професія: адвокат Віросповідування: протестантизм Народження: 4 серпня 1961 р. Гонолулу, Гавайї, США Батько: Барак Хусейн Обама (1936—1982) Мати: Стенлі Енн Данхем (1942—1995) Супруга: Мішель Обама Діти: доньки: Малія Енн (1998 р.н.)Наташа («Саша») (2001 р.н.)

Номер слайду 12

Третій президенто США, після Теодора Рузвельта і Вудро Вільсона, що отримав Нобелівську премію миру під час перебування на посаді (2009 р.)

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Діяльність Президента Одним з перших указів Барак Обама стало розпорядження закрити в'язницю Дельта (військова база Гуантанамо), де полонені утримувалися поза дією норм американського та міжнародного права. Проводив політику зменшення дефіциту бюджету і зовнішнього боргу держави. Провів реформу охорони здоров'я та захисту пацієнтів у США, реформу фінансової системи.

Номер слайду 15

У передвиборчій кампанії декларував, що завершить війну в Іраку, що і відбулося 5 грудня 2011 року. Визначив, що Афганістан та Пакистан стають центральним фронтом боротьби США проти міжнародного тероризму. Навесні 2011 року в Пакистані знищений Усама бін Ладен. Фундаментальний виступ Б. Обами про роль Америки в світі відбувся на 67-й сесії Генеральної асамблеї ООН у вересні 2012 р., в якому він закликав світових лідерів засудити насильство на Близькому Сході.

Номер слайду 16

6 листопада 2012 року був переобраний на другий термін. 16 грудня 2014 р. Барак Обама заявив, що час великих операцій американської армії за кордоном минув. Обама став першим президентом США, який провів переговори з лідером Куби і відновив дипломатичні стосунки з Кубою в 2014 р. 19 березня 2014 р. президент заявив, що США не вводитимуть війська в Україну, виключив ймовірність війни НАТО з Росією, виступив за політичне вирішення кризи в Україні, а будуть посилювати тиск на Росію і допомагати Києву стабілізувати економіку країни і проводити реформи 40% американців позитивно оцінили дії Барака Обами на посаді президента країни.

Номер слайду 17

Дональд Джон Трамп  (1946, Нью-Йорк) —45-йпрезидент США від республіканської партії, власник однієї з найбільших будівельних компаній, продюсер та телеведучий.  Вступив на посаду 20 січня 2017 р. як найстарший за віком при вступі на посаду президент США. На кіноекрані Трампа можна побачити в епізодичній ролі в фільмі «Сам удома 2: Загублений у Нью-Йорку».

Номер слайду 18

Народився у заможній сім'ї власника будівельних компаній Фреда Трампа, батьки якого були  німецькими   імігрантами. Після закінчення університету працював у компанії батька, пізніше розбудовував свій власний бізнес. У Трампа є два брати й дві сестри — Фред-молодший (нині покійний), Роберт, Меріенн та Елізабет. Його старша сестра  — суддя федерального апеляційного суду, а племінник- Девід Дезмонда, відомий в США нейропсихолог й письменник. 2015 р. журнал Forbes оцінював статки Трампа в $4,1 млрд доларів США, хоча сам Трамп називав значно більші цифри, пояснюючи розбіжність в складності визначення реальної ціни об'єктів нерухомості. Міжнародний готель Трампа «Лас-Вегас» Міжнародний готель і вежа Трампа — Нью-Йорк

Номер слайду 19

Негаразди у приватному житті та успіх у бізнесі зробили Трампа однією з найвідоміших особистостей США. Заснував свою власну розважальну програму у реальному часі «Кандидат», де сам брав участь як ведучий. Був одружений тричі, має п'ятеро дітей, (троє з яких теж працюють у його компанії) та семеро онуків. 2007 р. отримав зірку на Голлівудській алеї слави за свою участь в телесеріалі «Кандидат».

Номер слайду 20

Під час передвиборчої компанії проти Трампа виступило багато видатних американських письменників та акторів, які не вірили його обіцянкам. Він вмступав за державну систему охорони здоров'я та медичне страхування для всіх, а в економічній політиці дотримувався протекціоністських позицій. 51 % населення був незадоволений обраним президентом.  5 лютого 2017 р. президент США Дональд Трамп та президент України Петро Порошенко під час телефонної розмови висловили стурбованість через ескалацію бойових дій на Донбасі та висловили сподівання, що конфлікт буде врегульовано дипломатичним шляхом. 15 лютого Трамп заявив: «Росія відібрала Крим під час правління Обами. Може, Обама був занадто м'який до Росії?».]20 червня 2017 р. зустрівся з президентом Петром Порошенком у Вашингтоні, обговорили питання про теторіальну цілісність і недоторканність України.

Номер слайду 21

Домашнє завдання: Опрацювати § - 7-8, відповідати на запитання. Підготувати презентацію про одного з пезидентів США.

ppt
До підручника
Всесвітня історія (рівень стандарту, академічний) 11 клас (Ладиченко Т.В.)
Додано
25 травня 2019
Переглядів
4513
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку