Презентація " Великобританія"

Про матеріал
Презентацію можна використати,як у виховній роботі класному керівнику,так і вчителю історії на уроці всесвітньої історії для учнів 11 класу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Великобританіякраїна консерваторів

Номер слайду 2

Великобританія складається з Англії, Шотландії, Уельсу і Північної Ірландії. Між мешканцями цих частин багато відміностей.

Номер слайду 3

Світу відомі ось вже не одне століття характерні риси британського характеру: ввічливі, але разом з цим закриті, стримані і навіть у чомусь зарозумілі.

Номер слайду 4

У той час, як близько 70% жителів нашої планети їздять по правій стороні вулиці, британці надають перевагу лівостороньому руху.

Номер слайду 5

Серед незвичайних традицій у Великобританії варто відзначити, що тут досі воліють вимірювати відстані милями, ярдами, дюймами, рідини - пінтами і т.д.

Номер слайду 6

Найвідоміші звичаї і традиції Великобританії — це чаювання і гра в крикет. Британці обожнюють пити чай з молоком і дотримуються давньої чайної традиції під назвою «five o’clock». А кожне літо на полях біля сіл можна спостерігати людей, що грають в крикет.

Номер слайду 7

Перед обідом потрібно обов’язково переодягатися, а при розмові, особливо за їжею, слід уникати теми грошей, чийогось особистого життя і Північної Ірландії.

Номер слайду 8

Великобританія — це нація любителів тварин. У кожній родині є свійська тварина,якій приділяють багато уваги.

Номер слайду 9

Любов до садівництва глибоко укорінилася в душах усіх британців. Ви навряд чи побачите приміський садок занедбаним.

Номер слайду 10

Британці люблять свята. Одне з найважливіших – це Різдво.

Номер слайду 11

Також святкують Новий рік, День Святого Валентина, Великдень, День Святого Патріка, Хеллоуїн і обов'язково День Народження Королеви.

Номер слайду 12

Один з дивовижних фактів про Великобританію - це те, що в деяких установах досі носять костюми або предмети одягу, що виникли в минулі сторіччя.

Номер слайду 13

Ворони в Тауері. Вважають якщо вони покинуть укріплення , монархії настане кінець. Саме тому птахам обрізають крила.

Номер слайду 14

Британські традиційні звичаї тісно пов'язані з багатовіковою історією. Можливо найкрасивіша з них це - зміна варти біля Букінгемського палацу.

Номер слайду 15

Дякую за увагу!

pptx
Додано
29 червня 2019
Переглядів
2147
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку