Презентація до уроку " Я досліджую світ" , 2 клас,за Типовою освітньою програмою, розробленою під керівництвом Шияна Р.В.( за підручником Т. Воронцової, В. Пономаренко)

Про матеріал

Презентація до уроку "Я досліджую світ", 2 клас, за Типовою освітньою програмою, розробленою під керівництвом Шияна Р.В.( за підручником Т. Воронцової, В. Пономаренко)

Тема : Визначаємо напрямок руху транспорту. Перехід дороги на перехресті.

Мета: формувати вміння визначати напрямок руху транспорту; продовжувати виховувати в учнів бажання дотримуватися правил дорожнього руху.Тренувати вміння безпечно переходити дорогу, у тому числі й на перехресті; виховувати відповідальність за своє життя і здоров'я, а також життя та здоров'я оточуючих людей.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема : Визначаємо напрямок руху транспорту. Перехід дороги на перехресті.

Номер слайду 2

Мета: формувати вміння визначати напрямок руху транспорту; продовжувати виховувати в учнів бажання дотримуватися правил дорожнього руху.Тренувати вміння безпечно переходити дорогу, у тому числі й на перехресті; виховувати відповідальність за своє життя і здоров’я, а також життя та здоров’я оточуючих людей.

Номер слайду 3

Розширити й узагальнити знання про життя як найвищу цінність. Закріпити знання про правила дорожнього руху. Довести до свідомості учнів розуміння про небезпеку. Виховувати потребу до знань як необхідної умови для вирішення проблем

Номер слайду 4

Ранкове коло

Номер слайду 5

Мої вітання! Яким було вранці небо, коли ми йшли до школи? Що стосовно опадів? Кому відома температура повітря? Привіт, друзі! А яка зараз пора року? Який місяць? Яке сьогодні число?

Номер слайду 6

Рубрика - “Дидактична вправа “ Завдання: підібрати слова, які можна систематизувати до поняття слова “Життя”

Номер слайду 7

Які дорожні знаки ти знаєш? Які є види перехресть?

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Руханка

Номер слайду 10

Яке покриття мали дороги 100 років тому? А яке покриття мають сучасні дороги у великих містах? Як змінилася кількість транспорту на дорогах з часом?

Номер слайду 11

«Складність руху на перехрестях полягає в тому, що тут перетинаються шляхи транспорту і пішоходів, відбувається поворот автомобілів направо і наліво. Крім того, на перехресті транспорт інколи розвертається для руху у зворотний бік».

Номер слайду 12

Розгляньте малюнок у підручнику та визначте напрямок руху. Робота в підручнику

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Чому така поведінка дітей небезпечна?

Номер слайду 17

Мета: Закріплювати правила дорожнього руху, знання дорожніх знаків, розвивати увагу, швидкість Обладнання: форма світлофора, свисток, картки з транспортом, музичний супровід. Хід гри : ведучий - світлофор стоїть в центрі перехрестя. Інші діляться на 2 групи: автомобілі і пішоходи. Свисток світлофора: перехрестя оживає (йдуть пішоходи, рухається транспорт). Регулювальник свистить і називає ім'я порушника. Порушники вибивають з гри. Перемагають ті, хто вміє ходити по вулиці.

Номер слайду 18

Рефлексія. Вправа «Обмін думками»

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Наталія Черно
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
12 жовтня 2023
Переглядів
346
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку