Презентація до уроку Я досліджую світ 3 клас на тему: "Вітаміни і мікроелементи. Народні традиції харчування".

Про матеріал
Як додаток до уроку склала презентацію "Вітаміни і мікроелементи. Народні традиції харчування". Вона допоможе розширити знання здобувачів освіти про вітаміни та їх значення для зміцнення здоров'я людини. Учні навчаються самостійно визначати, які продукти є корисними для здоров'я, навчаються застосовувати здобуті знання на практиці, виховує інтерес до національних страв та дбайливе ставлення до свого здоров'я.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

- це процес засвоєння організмом поживних речовин, необхідних для підтримки життя, здоров'я і працездатності.

Номер слайду 3

Білки Жири Вода Вуглеводи Вітаміни Мінеральні солі

Номер слайду 4

- будівельний матеріал клітин живого організму. За своїм походженням білки бувають: Рослинні: рис, соя, горох, боби, крупа, хліб. Тваринні: м'ясо, риба, молоко, яйця.

Номер слайду 5

- джерело енергії та сили

Номер слайду 6

Цукор: у меді, у фруктах, молоці, цукерках. Крохмаль: в картоплі, борошні, крупах, макаронних виробах Клітковина: у висівках, в сирих овочах - капусті, моркві, баклажанах.

Номер слайду 7

- джерело енергії, що оберігає організм від охолодження За своїм походженням жири бувають: Рослинні: соняшникова олія, масло обліпихи, оливкова олія, соєва олія. Тваринні: вершкове масло, свинячий жир, курячий жир.

Номер слайду 8

Вітамін А. Я сприяю росту, допомагаю нормальному зору. Мене багато в моркві, маслі, сирі, яйцях, печінці, помідорах, зеленій цибулі, гарбузі, риб’ячому жирі. Вітамін В. Я дуже потрібний для розумової та фізичної праці, поліпшення травлення. Я є в житньому хлібі, вівсяній та гречаній кашах, у горосі, квасолі, жовтку яєць, м’ясі, печінці. Вітамін С. Я підвищую імунітет людини, запобігаю простуді, поліпшую кровообіг, сприяю росту. Багато мене є в овочах: капусті, помідорах, цибулі, картоплі, щавлі, лимонах, а найбільше – у ягодах чорної смородини та шипшини. Вітамін Д. Я зміцнюю кістки. Я є в яйцях, печінці, молочних продуктах, риб’ячому жирі, житньому хлібі. Крім того, утворюються в шкірі людини під дією сонячних променів.

Номер слайду 9

Залізо Калій Натрій Кальцій                     Йод Фтор Магній Фосфор

Номер слайду 10

Їсти потрібно 4-5 разів на день в один і той самий час. Їсти слід правильно, ретельно пережовуючи. Під час вживання їжі не можна відволікатися, займатися сторонніми справами, адже це знижує апетит і погіршує засвоєння продуктів. Не можна переїдати. Корисно вживати молочні продукти, м’ясо, рибу, багато овочів і фруктів. Не захоплюйтесь солодощами, борошняними виробами, жирною і солоною їжею. Уранці корисно споживати кашу. Сніданок повинен бути ситним і гарячим. У школі слід обов'язково поїсти після другого чи третього уроку. Бажано, щоб обід складався з 2-3 страв. Полуденок необхідний, щоб підтримати сили в середині дня. На вечерю найкраще з'їсти страву з овочів чи фруктів. Їжа має бути свіжою, багатою на вітаміни. Дотримуйтеся режиму харчування.

Номер слайду 11

У щоденному харчуванні українців чільне місце посідає хліб. З покоління в покоління передавалось шанобливе ставлення людей до хліба. Важливу роль відіграє хліб у багатьох звичаях і традиціях. Хлібом і сіллю зустрічають дорогих гостей, рідних. З хлібом проводжають молодих до шлюбу, хліб приносять у дім новонародженого.

Номер слайду 12

Велику роль у харчуванні українців відіграють овочі (картопля, капуста, буряк, цибуля, часник, огірки, помідори, морква, кабачки, редиска, редька тощо) та бобові (горох, квасоля). З насіння льону, конопель, соняшнику виробляють олію, яка має: оздоровче значення. На зиму солять огірки, капусту, помідори. Важливими харчовими продуктами є молоко і молочнокислі продукти (сметана, масло, сир, кефір тощо), м'ясо птиці (курей, гусей, качок, індиків) та яйця. Найпоширенішою стравою є борщ.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Побажання Щоб росли ви, дітки дужими Не будьте до себе байдужими. Все тіло своє бережіть, Із українською кухнею дружіть! І тоді ви будете здоровими! А здоров’я – це сила! Здоров’я – це клас! Хай буде здоров’я У вас і у нас! На все добре!

ppt
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
20 січня
Переглядів
138
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку