Презентація до уроку ЯДС у 2 класі на тему "Тварини взимку"

Про матеріал
Презентація до уроку "Я досліджую світ", який проведено у 2 класі в І семестрі на тему "Тварини взимку" відповідно до Типової освітньої програми для закладів загальної середньої освіти, розробленої під керівництвом О.Я. Савченко. Урок розраховано для сумісного проведення з бібліатекарем школи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тварини взимку. Урок «Я досліджую світ»2 клас. Вчитель початкових класів. Н. М. Кривуля. Бібліотекар В. М. Щербакrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Номер слайду 2

Вітаю Вас, любі діти!На нашому уроціЧекають Вас відкриття. На кожному кроці. Знову в гості до природи йдемо. Цікаві знання собі візьмемо.

Номер слайду 3

Спостереження за погодою. Яка зараз пора року?Який місяць? Яке число?Ви чекаєте на сніжну та морозну зиму?Який стан неба?Яка температура повітря? Чи були протягом дня опади? Що ще характерне для зими?

Номер слайду 4

Летять, летять сніжинки. На поле, ліс і сад. Веселий свій таночок. Танцює снігопад. Надворі — лютий холод,Тепла давно нема. Заліз в копичку зайчикІ солодко дріма. Мете хвостом лисичка. Сніжок біля сосни. В барлозі спить ведмедик,Солодкі бачить сни. В. Кленц Гостює в нас зима

Номер слайду 5

Загадка 1 Серед лісу горбик-дім. Тисячі живуть у нім. Працелюбні ці комахи,Добрі, щирі …rrrrr

Номер слайду 6

Група комахиrrrrr

Номер слайду 7

Загадка 2 Жовтогруді щебетушки. Мають чорні капелюшки,Сірі лапки, білі щічки. Називаються … rrrrr

Номер слайду 8

Група птахиrrrrr

Номер слайду 9

Загадка 3 Пір’я є, а не літає,Ніг не має, а не піймаєш.rrrrr

Номер слайду 10

Група рибиrrrrr

Номер слайду 11

Загадка 4 В’ється вірьовка – на кінці головка.rrrrr

Номер слайду 12

Група плазуниrrrrr

Номер слайду 13

Загадка 5 Я руда, низького росту,Хитра я і довгохвоста. Вовку-брату я сестриця, А зовуть мене …rrrrr

Номер слайду 14

Група звіріrrrrr

Номер слайду 15

Лепбук

Номер слайду 16

Робота у групах

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Руханка

Номер слайду 19

Виготовлення сторінки лепбука

Номер слайду 20

Робота в групах «Розпізнай за описом»

Номер слайду 21

Дослідницька робота

Номер слайду 22

Рейчел Вільямс, Емілі Гокінс. Атлас тварин. - Київ: Книголав, 2018. - 88 с. - (Серія "Дитяча полиця"). Досліди цей яскравий ілюстрований атлас дикої природи та дізнайся про надзвичайні пригоди тварин з усієї планети. Роздивляйся карти семи континентів і знайомся з тваринами, які рік у рік живуть та виживають, попри всі випробування!Тут сотні подробиць і фактів з життя дикої природи!

Номер слайду 23

Грінченко Б. Розум  та почування  у живої тварі. – К.: Богдана, 2006 . -88 с. У невеликих оповіданнях, що увійшли до цієї книги, розповідається про звички багатьох тварин, що населяють нашу планету. Розрахована на дітей дошкільного та молодшого шкільного віку.

Номер слайду 24

Цеханська О. Ф. Природа України. - Харків: "Ранок", 2010. - 320 с.: іл. Світ природи України багатий і різноманітний: гори, степи, ліси, річки, озера, моря ... Ця книга присвячена дивовижному світу тварин нашої країни. У ній систематизовані і описані багато їх види - від комах до ссавців.

Номер слайду 25

Калашников В. І. Чудеса природи: тваринний світ. – Донецьк: Видавничо – книготорговий центр «Кредо», 2008. – 48 с. У книзі представлені кольорові ілюстрації представників флори і фауни на кожній сторінці. З їх допомогою живий і інформативний текст засвоюється краще, легко і з цікавістю. Видання спеціально розроблено для учнів молодшої та середньої школи і містить багато корисних і розвиваючих відомостей.

Номер слайду 26

Шаламов Р. В. Тваринний світ України. - Харків: ВД "ШКОЛА", 2006 - 144 с.:іл. Довідник знайомить читача із дивними створіннями, що живуть не в далеких екзотичних краях, а поруч з нами, на нашій рідній землі. Можна дізнатися не тільки про основні, поширені групи тварин, а й про мало відомі, хоч і не менш цікаві види.

Номер слайду 27

Нікішин О. Тварини: Наук.-поп. Вид. для дітей. – К.: ТОВ «Перо», 2011. – 96с. – (Енциклопедія Чомучки). У дитини завжди стільки запитань «чому?». Як відповісти на них усі? У цьому вам допоможуть книги серії «Енциклопедія Чомучки». Разом з ними найбільші таємниці природи відкриються вам, а велика кількість інформативних ілюстрацій допоможе зробити процес пізнання ще цікавішим. Пізнати таємниці тваринного світу, познайомитися з його мешканцями ви зможе разом з книгою «Тварини». Як мами піклуються про своїх дітлахів? Хто живе на Півночі? Як виглядають найнезвичайніші тварини? На ці та багато інших питань відповість запропоноване видання.

Номер слайду 28

Закінчіть речення. Я дізналася на уроці …Мені сподобалось на уроці …Я хочу дізнатися …

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
18 січня
Переглядів
118
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку