Презентація до уроку "Як обрати корисні продукти? Маркування харчових продуктів"
Маркування — нанесені на виріб знаки, які характеризують цей виріб. У процесі маркування наноситься комплекс відомостей різного характеру щодо продукції, процесу чи послуги у вигляді тексту, окремих графічних, кольорових символів (умовних позначень) та їхніх комбінацій. Маркування наноситься, залежно від конкретних умов, безпосередньо на виріб, упаковку (тару), ярлик, етикетку чи в супровідну документацію.
«ЄВРОЛИСТОК» - знак ЄС щодо органічності продукту«ЗЕЛЕНИЙ ЖУРАВЛИК» - українське маркування, товар має поліпшені екологічні характеристики«БІЛИЙ ЛЕБІДЬ» - скандинавське маркування, відповідність жорстким екологічним нормам«БЛАКИТНИЙ ЯНГОЛ» - найстаріший знак, який підтверджує екологічну безпеку товару. Маркування екологічності продуктів