Презентація до уроку "Як обрати корисні продукти? Маркування харчових продуктів"

Про матеріал

Презентація до уроку "Як обрати корисні продукти? Маркування харчових продуктів"

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як обрати корисні продукти? МАРКУВАННЯ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ

Номер слайду 2

Маркування — нанесені на виріб знаки, які характеризують цей виріб. У процесі маркування наноситься комплекс відомостей різного характеру щодо продукції, процесу чи послуги у вигляді тексту, окремих графічних, кольорових символів (умовних позначень) та їхніх комбінацій. Маркування наноситься, залежно від конкретних умов, безпосередньо на виріб, упаковку (тару), ярлик, етикетку чи в супровідну документацію.

Номер слайду 3

Термін виготовлення. Термін придатності (кінцевий термін споживання)Номер та партія виробництва. Адреса виробника. Штрих-код або QR-код. Назва продуктуІнгредієнти / Склад. Вміст алергенів. Умови зберігання. Маркування на продуктах

Номер слайду 4

Про що повідомляє штрих-код?

Номер слайду 5

Розгляньте упаковку. Знайдіть усі потрібні маркування. Якого маркування не вистачає? Чи знаєш ти, що означає це маркування?

Номер слайду 6

Прочитайте слова у хмарі. Що означають такі написи на упаковках?Ці написи нічого не значать, твердження оманливі. Лише сертифікація свідчить про дотримання вимог екостандартів.

Номер слайду 7

«ЄВРОЛИСТОК» - знак ЄС щодо органічності продукту«ЗЕЛЕНИЙ ЖУРАВЛИК» - українське маркування, товар має поліпшені екологічні характеристики«БІЛИЙ ЛЕБІДЬ» - скандинавське маркування, відповідність жорстким екологічним нормам«БЛАКИТНИЙ ЯНГОЛ» - найстаріший знак, який підтверджує екологічну безпеку товару. Маркування екологічності продуктів

Номер слайду 8

Які з цих продуктів дійсно відповідають вимогам екологічного стандарту?

Номер слайду 9

Назва продукту. Країна-виробник. Кінцевий термін споживання. Час, протягом якого можна споживати продукт (обрахувати і записати в днях або місяцях). Перелік алергенних продуктів у складі (за наявності). Візьміть будь-яку упаковку з харчовим продуктом. Опишіть його за планом:

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Піхтєрєва Світлана
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
18 квітня 2022
Переглядів
2456
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку