Презентація до уроку з економіки для11-го класу "Ринок землі.Особливості ринку землі"

Про матеріал

Ознайомитись з різними видами доходів від використання факторів виробництва;

Навчити учнів самостійно підраховувати й оцінювати можливі доходи; проаналізувати фактори, що впливають на величину доходів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

НовосільськийНВК школа-ліцей

Номер слайду 2

Ознайомитись з різними видами доходів від використання факторів виробництва; Навчити учнів самостійно підраховувати й оцінювати можливі доходи; проаналізувати фактори, що впливають на величину доходів.

Номер слайду 3

Розглянути особливості ринку природних ресурсів Визначити фактори, що впливають на величину ренти Навчитися розраховувати ціну землі

Номер слайду 4

Особливості ринку праці. Попит на ринку праці Пропозиція на ринку праці. Зобразіть ситуацію на ринку праці графічно Що таке заробітна плата та які форми заробітної плати існують? Якою може бути заробітна плата?

Номер слайду 5

1. Економіка 2.Держава 3.Доходи 4.Банки 5.Крива пропозиції. 6. Крива попиту. P P S D Q Q 7.Пасивні 8.Маклер 9. Заробітна плата 10.Відсоток

Номер слайду 6

Усі ми знаємо, що для того, щоб мати хай навіть найнеобхідніше в житті - потрібно працювати, отримувати зарплату, яка б забезпечила гідне існування. Праця на своїй землі, також приносить матеріальну вигоду. За свою роботу люди одержують зарплату. З ринком праці тісно пов’язані поняття "безробіття" та "бідність "....Про те, які особливості ринку землі  ми і дізнаємося сьогодні на уроці

Номер слайду 7

P S 0 Q Головною особливістю природного ресурсу, перш за все землі, є невідтворюваність. Тому пропозиція цього ресурсу - нееластична.

Номер слайду 8

Рента – це ціна за використання землі та інших природних ресурсів, кількість яких обмежена.

Номер слайду 9

R R - рента 10 D S S- пропонування 8 D - попит 6 RE E 2 0 2 4 6 8 10 QE Ціною рівноваги попиту і пропозиції землі та доходом є рента.. 

Номер слайду 10

Попит залежить від ціни продукції, що виробляється на землі і від продуктивності самої землі. Щодо пропозиції, то вона не залежить від ціни, тобто практично незмінна. Чим це можна пояснити? Площа земної поверхні, яка може використовуватися в господарстві, не змінюється. Що відбувається з попитом на землю? Попит постійно зростає. Наслідком такого процесу є постійне підвищення ціни на землю.

Номер слайду 11

родючість і місце розташування. Попит поєднує попит на землю з метою виробництва сільськогосподарської продукції, а також несільськогосподарський попит.

Номер слайду 12

Рента залежить від попиту на сільськогосподарську продукцію (зменшення вживання хліба призведе до зменшення попиту на нього і зменшення ренти)

Номер слайду 13

2. Через те, що частина землі вилучається із сільськогосподарського використання для будівництва доріг, міст, житла, зменшується пропозиція землі, що призводить до підвищення ренти.

Номер слайду 14

3. Продуктивність землі залежить від її родючості, близькості до ринків збуту продукції, доріг, води, каналів тощо.

Номер слайду 15

є доходом власника будь-якої землі створюється лише на кращих землях

Номер слайду 16

а) диференціальна рента  I (дохід, який отримують власники унаслідок відмінностей у родючості і розташуванні). б) диференційована рента II (дохід, який виникає внаслідок штучного підвищення родючості). в) абсолютна рента( надлишок суспільної вартості продукції над ціною виробництва). г)монопольна рента( дохід, який утворюється на землях особливої якості

Номер слайду 17

Ринок землі й нерухомості – сукупність економічних відносин із приводу володіння землею, основою яких є економічна рента, що складає ціну землі. У власника землі, що не працює на ній сам, завжди є альтернатива: надати землю в оренду, чи продати її, поклавши гроші в банк, при цьому мати дохід у вигляді процента. Вигідніше здаючи землю в оренду отримувати ренту

Номер слайду 18

P – ціна землі R – рента - норма позичкового відсотка

Номер слайду 19

якщо ціна землі визначається як результат взаємодії попиту і пропозиції, то вона має узгодити (врівноважити) інтерес власника до отримання найбільшої вигоди під час вибору найприбутковішого варіанта передання права використання землі, з одного боку, й інтерес підприємця, який полягає у тому, щоб рентна плата за додаткову землю не перевищувала граничного продукту.

Номер слайду 20

позичкового відсотка складає 10%? Ділянка землі щорічно приносить ренту в розмірі 24 000 грн. За якою ціною можна продати цю ділянку, якщо норма

Номер слайду 21

Ціна землі= 24 000 10% х 100% = 240 000 грн. Отже, ділянку землі можна продати за 240 000 грн.

Номер слайду 22

Землевласники Орендатори

Номер слайду 23

Аграрні відносини – це економічні відносини, які складаються з приводу земельної власності, землеволодіння та землекористування.

Номер слайду 24

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Трофімова Тетяна Геннадіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
26 лютого 2018
Переглядів
3965
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку