Презентація до уроку з фізичної культури "Подорож до Японії" для 7 класу

Про матеріал

В презентаціія до уроку "Подорож до Японії" надається основна інформація про традиції, звичаї, пам'ятки сторовини, особливості в освіті країни Східного сонця. Презентація сприяє розширенню уявлення учнів про вплив фізичних вправ на особистість за допомогою японських розваг.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

«ПОДОРОЖ ДО ЯПОНІЇ»

Номер слайду 2

Японія – країна- острів, що розташована в Тихому океані, омивається Східно-Китайським, Охотским, Японським морями.

Номер слайду 3

О. Сікоку - найменший з 4-х островів. О. Кюсю - найпівденніший з 4-х Японських островів. Священі ворота торії -межа між світом існуючим та сокральним світоми. Японія — держава у Східній Азії, розміщена на чотирьох великих островах (Хоккайдо, Хонсю, Сікоку, Кюсю) и більше ніж 900 дрібних островів, розташованих поруч)Блакитне озеро на о. Хоккайдо острів Хонсю, бамбуковий ліс

Номер слайду 4

На державному прапорі Японії зображено сонце – велике червоне коло на білому фоні. Білий колір – символ чистоти. Це нагадує про назву Японії – країну Східного сонця. Герб - жовта хризантема, що складається з 16 подвійних пелюстків, які символізують сонце. Герб має магічне значення. ГЕРБ ТА ПРАПОР ЯПОНІЇ

Номер слайду 5

Сакура – символ Японії

Номер слайду 6

ТОКІО – СТОЛИЦЯ ЯПОНІЇТокіо захоплює та вражає своєю красою. Тут можна побачити пам’ятники старовини та швидкісні автостради, хмарочоси й буддійські храми. ppt_xxshearppt_x

Номер слайду 7

Токіо прийматиме XXXII Олімпійські ігри

Номер слайду 8

Японська мудрість свідчить: «Не можна робити погано, треба робити тільки якісно»

Номер слайду 9

Гордість країни- гора Фудзіяма Сама. Гора Фудзияма - величественный символ Японии.

Номер слайду 10

У сучасній Японії трепетно ставляться до традицій, звичаїв, пам’яток старовини. Театр Кабуки. Чайна церемонія. Традиція вітання

Номер слайду 11

Храм-Пагода. Буддійський храм Імператорський палац Госсе. Кіото

Номер слайду 12

КІМОНО

Номер слайду 13

Японія – високо розвинута країна.

Номер слайду 14

В Японії популярні види бойових мистецтв(дзюдо,кендо(стрілянина з лука),карате,сумо,айкидо. В Японії популярні різновиди бойових мистецтв: дзюдо, карате, айкідо, кендо, сумо, кюдо (стрілянина з лука)

Номер слайду 15

ДИТЯЧІ СВЯТА5 травня - день хлопчиків3 березня- день дівчаток

Номер слайду 16

ОСВІТА В ЯПОНІЇ Японська школа функціонує під девізом : « Успіху домагаються наполегливою працею», «Якщо ти відстаєш, наполегливіше працюй над собою». Більша частина японських дітей з трьох і до шести років виховується в дитячих садках. Загальна освіта в країні представлена трьома школами: початкова 1-6 класи; середня 7-9 класи; старша 10-12 класи. Закінчивши школу у 18 років, японська молодь вступає в університети (чотири роки навчання) або в коледжі (дворічне навчання). Частина школярів після закінчення середньої школи першого ступеня (у віці 15 років) на п’ять років вступає в технічні коледжі. Японський навчальний рік починається 1 квітня, а закінчується в березні. Він розділений на три семестри з 40- денними канікулами в липні і серпні та зимовими канікулами наприкінці грудня. Японські діти відвідують школу 240 днів у році. Під час літніх канікул заняття в школах не проводяться. Проте практично всі школи працюють з дітьми: набирають спеціальні групи з плавання, організують спортивні змагання, створюють клуби для активного відпочинку школярів. Таким чином, учні зустрічаються практично кожний день.

Номер слайду 17

Спортивне свято «Ундокай» Кожному громадянину Японії з дитинства відомо слово «Ундокай» (спортивна зустріч). У будь-якому віці японця можуть покликати бігати, стрибати та брати участь у змаганнях. «Ундокай» — це довгі показові виступи: змагання з бігу на різні дистанції, естафети, стрибки у мішках, рухливі ігри, конкурси. Спортивне свято триває протягом п’яти годин. До участі залучаються не тільки учні, а їх батьки та дідусі та бабусі. Ці події відбуваються кожного року, починаючи з дитячого садка, потім — у школі та в університеті. Починається «ундокай» з шикування, ходи з прапорами, що нагадує парад. До організації заходу залучують батьків. Команди дітей крокують, виконують комплекс ранкової гімнастики, танцують групові танці.

Номер слайду 18

Гра «Японець»– Привіт! Мене звуть японець ... (називає своє ім'я), а ти хто?– Привіт! А я японець ..(теж називає себе). Навіщо прийшов?– Ходімо зі мною гуляти на гору Фудзіяма.– Ходімо. Обоє гравців розбігаються в різні сторони кола. Зустрічаючись, вони вітаються, склавши руки перед собою, як японці: «Посікота-посікота». Добігаючи своє коло, кожен намагається першим стати на вільне місце. Кому не вистачило місця, стає ведучим.

Номер слайду 19

ГАРМОНІЙНІ РУХИ Гімнастика — частина философії та традицій Японії. Ранкову зарядку в Японії виконуют всі - від маленьких дітей до літніх людей. Зараз ми з вами приєднаємося до народу Східного сонця та виконаємо гармонійні рухи ранкової гімнастики.

Номер слайду 20

Легка атлетика Заняття спортом сприяють розвитку витривалості, швидкості, спритності. Багато уваги приділяється бігу, діти змагаються на різних дистанціях. В Японських школах дітей привчають працювати в командах. Учні змагаються з бігу із зав’язаними ногами.

Номер слайду 21

ГРА «СОНЦЕ»

Номер слайду 22

Гімнастика. Командні синхронні рухи допоможуть вам об’єднатися та стати одним цілим. Командні вправи для розвитку сили

Номер слайду 23

Спортивна гра Окрім спортивних змагань, класичний в Японії вид змагань — закидання маленьких м’ячиків у кошик на жордині.

Номер слайду 24

ГРА «ХАНЕЦУКИ»

Номер слайду 25

Система здоров’я Кацудзо Ніші» 1. «Золота рибка» 2. Вправа для капілярів младеньця 3. Змикання долонь та стоп. 4. Гімнастика для живота та спіни.

Номер слайду 26

さようなら (сайонара) До побачення. И

pptx
Додано
11 січня 2018
Переглядів
3257
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку