Презентація до уроку з географії на тему: Японія

Про матеріал

Презентація до уроку з географії на тему: Японія. В презентації подані важливі матеріали про країну: економіко-географічна характеристика, звичаї та традиці.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Я запрошую вас у далеку, проте дивовижну Японію – країну Сонця, що сходить. Погодьтесь, цікаво. Сьогодні ми маємо можливість відкрити завісу загадкового «японського дива», познайомитись з незвичними для нас традиціями . Сади з каменів. Кермо в автомобілі з правого боку. Пишуть зверху вниз.Їдять паличками. Поклони тут цілий ритуал, а чаювання представляє собою обряд. Ікебана і бонсай – ціла наука. Входячи в дім – ми, українці, знімаємо шапки, японці – взуття, ми намагаємося досягти персональної відповідальності за якусь справу – японці твердо стоять на колективній. Українська мати лякає дитя: «З дому більше не вийдеш», а японська: «Дивись, в дім більше не зайдеш». Я б назвала її країною навпаки, настільки там все незвично для нас.

Номер слайду 5

ОрігаміОрігамі – це традиційне японське мистецтво рукоділля: з квадратного аркуша паперу, шляхом простого складання, виходять фігурки тварин або інші предмети.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

ГАРМОНІЯСПОКІЙПОВАГАЧИСТОТАЯпонська чайна церемонія

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Японія. Візитна картка. Офіційна назва – Японія. Площа – 372, 2 тис. км². Столиця – Токіо. Тип країни – високорозвинута держава, країна «Великої сімки»Державний устрій – конституційна монархія, унітарна держава. Офіційна мова – японська. Релігії – будизм, синтоїзм. Валюта - єна

Номер слайду 11

Символи ЯпоніїПрапор Японії – червоний сонячний диск на білому тлі. Використовується з 1970 року. Емблема Імператора Японії – японська традиційна емблема у вигляді стилізованої двошарової шістнадцято-пелюсткової хризантеми. Особистий герб Імператорського дому

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Японія – остання країна в світі, що зберегла титул імперії.ІМПЕРАТОР АКІХІТОта ІМПЕРАТРИЦЯ МІТІКО

Номер слайду 14

Природні умови. Японія – країна-архіпелаг80% території країни складають гори. А найвища гірська вершина країни – вулкан Фудзіяма (3776 м.) – вважається святинею. Клімат Японії мусонний. Він утричі вологіший та значно тепліший ніж на материку. Зима в країні посушлива, літо вологе.

Номер слайду 15

Природні ресурси. Японія бідна корисними копалинами. Мінеральні ресурси: кам’яне вугілля, сірка, мідь. Незначні поклади природного газу, свинцевих, мідних, срібних та золотих руд, кам’яної солі. Водні ресурси: найбільші річки – Сіано, Тоне, Китакамі, Ісикарі. Лісові ресурси: 80% території країни, Японія використовує завізну деревину, яку імпортує з Канади. Рекреаційні ресурси: пляжний, гірський-лижний, історико-культурного спрямування.

Номер слайду 16

Демографія. За кількістю населення (127 110 047 млн. осіб – перепис 2015 року) входить до першої десятки країн світу.Єдина країна, яка в результаті проведеної демографічної політики перейшла від ІІ типу відтворення до І типу. Природний приріст 2,6 % найвища середня тривалість життя у світі: чоловіки — 76 років, жінки — 84 роки. Національна однорідність (японці — 99 %). У Японії 200 великих міст і 11 міст-«міліонерів», щоб вирішити проблему із житлом, будують хмарочоси. Японія – нація здорових людей із найнижчим у світі показником дитячої смертності.

Номер слайду 17

Густота населення. Середня густота =населення країниплоща країни 

Номер слайду 18

ГОСПОДАРСТВО ЯПОНІЇЯпонія – високорозвинена, постіндустріальна країна, яка посідає друге місце, після США за економічною потужністю, а за доходами на одну особу випередила США. Зруйнована війною Японія здійснила «економічне диво». Причини: Залучення у виробництво найкращих науково-технічних надбань країн Заходу;Великий приплив іноземного капіталу;Працьовитість та організованість японців;Дешева робоча сила. Японія робить великі капіталовкладення у наукові дослідження та розробки, також розвиває біотехнології.

Номер слайду 19

Японія бідна на корисні копалини, родовищ промислового значення дуже мало. Орієнтуєтьс на імпортну сировину;ТЕС – 58%;АЕС – 28%;ГЕС- 12%;Альтернативні джерела енергії – 2%.15% світового виробництва продукції. Основні галузі машинобудування: Електротехніка;Робототехніка;Автомобіле-будування;Суднобудування;Верстато-будування.1-ше місце в світі за виплавом сталі. Орієнтується на імпортну сировину;Впроваджуютьсяресурсозберігаючі технології;Зростає значення виробництва з переробки вторинної сировини.2-ге місце в світі за обсягами виробництва;16 нафтохімічних комплексів;Спеціалізується на нафтохімії:виробництві синтетичного каучуку;хімічних волокон;пластмас. Промисловість. Енергетика: Машино-будування: Металургія: Хімічна:

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Сільське господарство. У сільському господарстві зайнято близько чверті економічно активного населення країни. В цілому на сільське господарство припадає 3,5 % господарства Японії. У Японії мало земель придатних для землеробсва. Виділяють три типи спеціалізації: Рисосіяння – північний захід Хонсю. Плодоовочівництво – острови Кюсю і Сікоку. Тваринництво – на великих рівнинах ЯпоніїВелике значення посідає рибальство

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Зовнішні економічні зв’язки В Японії розвиваються всі форми зовнішніх економічних зв’язків, проте основною залишається зовнішня торгівля. Головними торгівельними партнерами є: США, КНР, Південна Корея, Австралія, Індонезія, Саудівська Аравія, ОАЕ. ЯПОНІЯІмпорт. Експорт. Оскільки Японія дуже залежить від міжнародної торгівлі, вона імпортує широке коло товарів. Японія ввозить переважно запчастини, пальне, харчові продукти, хімікати, текстиль і сировину для власної промисловості. Експорт — невід'ємна частина японської економіки. Японці здебільшого експортують транспортне обладнання, двигуни, електротовари, електронні прилади і хімікати.

Номер слайду 25

УКРАЇНО-ЯПОНСЬКІ ВІДНОСИНІОстаннім часом, одним із найбільших іноземних інвесторів України є Японія. Саме тому, окрім офіційних візитів президента України, 2017 рік був оголошений роком Японії в Україні. Це рішення направлено на зміцнення політичних та економічних стосунків між державами.

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 8
Оцінки та відгуки
  1. Ольга Кузнецова
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Подрушняк Любов
    Подрушняк Любов. Дякую за цікаву презентацію.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Подрушняк Любов
    Подрушняк Любов. Дякую за цікаву презентацію.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Кушнір Ірина Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Притула Ірина Володимирівна
    Дякую, дуже хороший матеріал!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  6. Нівіна Наталія Петрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  7. Woloschenyuk Kristina
    Дякую за чудову роботу!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  8. Устинова Тетяна
    Красно дякую! Дуже сподобався матеріал.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 5 відгуків
pptx
Додано
30 квітня 2018
Переглядів
25871
Оцінка розробки
5.0 (8 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку