Презентація до уроку з інтегрованого курсу "Я досліджую світ". У Музеї транспорту. Віртуальна екскурсія

Про матеріал
Презентація до уроку з інтегрованого курсу "Я досліджую світ" у 1 класі. Зроблена до теми "Транспорт". Віртуальна екскурсія до Музею транспорту, під час якої діти дізнаються, який вигляд мав різний вид транспорту,хто його винахідник.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

У Музеї транспорту. Віртуальна екскурсія

Номер слайду 2

Перший велосипед, 1817 р.

Номер слайду 3

Перший двоколісний транспортний засіб створив Карл Драйз. Він мав лише кермо і сідло. Вмощуючись на ньому, ноги мали торкатися землі. Відштовхуючись то одною то другою ступнею пристрій розвивав швидкість 14 км/год. Через два роки винахідник одержав патент, в якому офіційно ця машина називалася «біжучою машиною» або «дрезиною» (за ім'ям творця). Цю машину було обладнано сідлом і кермом. Саморобка Дрейза не знайшла прихильників і відійшла в минуле, зберігшись частково хіба що у теперішньому дитячому самокаті.

Номер слайду 4

Перший поїзд (паротяг),1804

Номер слайду 5

Перший у світі паровоз на рейках створив англієць Річард Тревітік. Цей паровоз використовували як локомотив для вагонеток.

Номер слайду 6

Перший автомобіль ,1885

Номер слайду 7

У першого автомобіля Карла Бенца було три металевих колеса. Його приводив в рух бензиновий двигун, розміщений між двома задніми колесами. Автомобіль назвали «Мотоваґен»

Номер слайду 8

Перший трамвай (конка), 1807 р.

Номер слайду 9

Вагони першого трамваю приводили в рух коні. Для обслуговування одного трамвайного вагона було потрібно до 10 коней. В Україні перший кінний трамвай з’явився у Львові.

Номер слайду 10

Перший літак, 1903 р.

Номер слайду 11

Першим літаком, що зміг самостійно відірватися від землі та зробити горизонтальний політ, став «Флаєр». Його побудували брати Райт. «Флаєр» протримався у повітрі 1 хвилину.

Номер слайду 12

Перший батискаф, 1948 р.

Номер слайду 13

Перший у світі батискаф сконструював швейцарський вчений Огюст Пікар. Батискаф із двома людьми занурювався на глибину 25 м.

pptx
Додано
17 лютого 2019
Переглядів
2806
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку