Презентація до уроку з курсу "Основи здоров'я" "Традиції харчування. Українська національна кухня. Уникай їжі – отрути"

Про матеріал

Навчальний предмет: Основи здоров'я. 3 клас

Розділ: Фізична складова здоров'я. Здоровий спосіб життя

Тип уроку: комбінований

Тема: Традиції харчування. Українська національна кухня. Уникай їжі – отрути

Мета:

Навчальна: Розширити знання дітей про харчування. Дати оцінку національним традиціям харчування з точки зору здорового способу життя. Вчити розрізняти корисні і шкідливі складники продуктів.

Розвивальна: Розвивати відповідальне ставлення до власного здоров'я шляхом свідомого вибору харчового раціону.

Виховна: формувати навички здорового способу життя на основі вивчення традицій харчування українського народу, виховання дбайливого ставлення до власного організму шляхом наслідування народних порад щодо приготування і вживання національних страв.

Обладнання:

1.Підручник: Бібік Н. М. Основи здоров'я: Підручник для 3 кл. / Н. М. Бібік, Т. Є. Бойченко, Н. С. Коваль, О. І. Манюк. К.: Навч. книга, 2003. – 111с.

2.Демонстраційний матеріал: презентація до уроку, продукти харчування (яблуко, груша, часник, цибуля, капуста, виноград та ін.), консервовані продукти (огірки, квасоля). Овочі: Комплект наочних посібників для дошкільних закладів і початкової школи. – Х.: Вид-во «Ранок», 2005. – 28 окремих арк. у папці

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: Традиції харчування. Українська національна кухня. Уникай їжі отрути

Номер слайду 2

Каші вівсяна кукурудзяна гречана пшоняна пшенична

Номер слайду 3

Овочеві страви Борщ огірки хрін Гарбузова каша Часник і цибуля

Номер слайду 4

Страви з картоплі Картопляні оладки Вареники Галушки Деруни

Номер слайду 5

М'ясні страви Домашня ковбаса Солянка Кровянка Сальтисон Сало

Номер слайду 6

Молочні продукти Масло Сметана Молоко Творог

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Борщ

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Будьте здорові

ppt
Додано
17 липня 2018
Переглядів
2922
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку