Навчальний предмет: Основи здоров'я. 3 клас
Розділ: Фізична складова здоров'я. Здоровий спосіб життя
Тип уроку: комбінований
Тема: Традиції харчування. Українська національна кухня. Уникай їжі – отрути
Мета:
Навчальна: Розширити знання дітей про харчування. Дати оцінку національним традиціям харчування з точки зору здорового способу життя. Вчити розрізняти корисні і шкідливі складники продуктів.
Розвивальна: Розвивати відповідальне ставлення до власного здоров'я шляхом свідомого вибору харчового раціону.
Виховна: формувати навички здорового способу життя на основі вивчення традицій харчування українського народу, виховання дбайливого ставлення до власного організму шляхом наслідування народних порад щодо приготування і вживання національних страв.
Обладнання:
1.Підручник: Бібік Н. М. Основи здоров'я: Підручник для 3 кл. / Н. М. Бібік, Т. Є. Бойченко, Н. С. Коваль, О. І. Манюк. К.: Навч. книга, 2003. – 111с.
2.Демонстраційний матеріал: презентація до уроку, продукти харчування (яблуко, груша, часник, цибуля, капуста, виноград та ін.), консервовані продукти (огірки, квасоля). Овочі: Комплект наочних посібників для дошкільних закладів і початкової школи. – Х.: Вид-во «Ранок», 2005. – 28 окремих арк. у папці