Презентація до уроку з математики на тему: "Числа першого десятка. Складання і розв’язування математичних завдань у межах 10"

Про матеріал
Мета: – формувати навички правильного каліграфічного письма цифр та знаків; – навчати дітей складати і розв’язувати приклади на додавання і віднімання; – розвивати й удосконалювати обчислювальні навички; – продовжувати формувати у дітей уміння порівнювати числа в межах 10; – формувати вміння складати і розв’язувати задачі за малюнком; – закріплювати знання про геометричні фігури, аналізувати зображення, виділяти у них геометричні фігури; – розвивати математичне мовлення, дрібну моторику, пізнавальний інтерес до навчання, увагу, логічне мислення; – прищеплювати інтерес до вивчення математики; – виховувати любов до природи, допитливість, спостережливість.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Закріплення вивченого.Числа першого десятка. Розв’язування математичних завдань у межах 10. Розв’язування задач. Математика 1 клас Урок-казка Презентацію підготувала Боюк Іванна Володимирівна

Номер слайду 2

Наші гості примостилися, Діти їх вже роздивилися. Привіталися, посміхнулися І до мене всі повернулися. Організація класу до роботи

Номер слайду 3

Створення емоційного настрою Добрий день, добрий день, – Пальчики сказали, – Ми сьогодні всіх дітей Зранку привітали Сядьте, дітки, всі рівненько Усміхніться всі гарненько. Настрій на урок взяли, Працювати почали. Тепер налаштуймося на роботу!

Номер слайду 4

Девіз нашого уроку: Не просто слухаю, а чую. Не просто дивлюся, а бачу. Відповідаю та міркую, Старанно на уроці я працюю.

Номер слайду 5

Ми будемо: активні, сміливі, уважні, дисципліновані, кмітливі, дружні. Урок буде: цікавим, пізнавальним, веселим, яскравим, продуктивним, організованим.

Номер слайду 6

Сьогоднішній урок математики незвичайний. У казку ми зробимо ще один крок. А щоб дізнатися, хто має завітати Треба шифрограму швиденько розв’язати. Мотивація навчальної діяльності

Номер слайду 7

Вправа «Шифрограма» О 3 + 2 + 4= □ Л 5 + 3 - 4 = □ Б 9 - 3 + 2 = □ О 4 + 5 - 2 = □ К 5 + 2 – 4 = □ К 9 - 7 + 4 = □ О 10 - 5 - 3 = □

Номер слайду 8

Вправа «Шифрограма» 3 9 4 2 8 7 6 К

Номер слайду 9

Жили в одному мальовничому українському селі Дідусь та Бабуся. Сумно їм було самим. Якось каже Дідусь до Бабусі: - А спечи-но, бабусю, Колобка. А я тим часом перевірю, чи дійсно дітки 1 класу розумні та спритні.

Номер слайду 10

Усний рахунок

Номер слайду 11

Усний рахунок На траві навколо хати Метушились каченята. П’ять білесеньких, як сніг Двоє чорних, скільки всіх?

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Усний рахунок На узліссі під листочком, Мов, зайці, гриби сидять. Два грибочки, три грибочки. Скільки буде? Рівно …

Номер слайду 14

Усний рахунок 5

Номер слайду 15

Усний рахунок По дорозі зайчик біг. Ніс 5 яблук на пиріг. Одне впало, покотилось. Скільки яблук залишилось?

Номер слайду 16

Усний рахунок 4

Номер слайду 17

Каліграфічна хвилинка.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Самоперевірка

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Їсти я тебе не буду І ніколи не забуду Колобочку, підкажи, Вилікуватись допоможи. Не робив фізкультхвилинку І засидів сильно спинку. - А щоб і ваші спинки не боліли, треба виконувати рухливі вправи. Давайте покажемо їх Зайчикові.

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Виконавши завдання Зайчика, покотився Колобок далі. Котиться, котиться, а назустріч йому…….Хто? Зустрів Колобок Вовка. Він був голодний, сердитий. Побачив Колобка та й каже: - Колобок, Колобок, я тебе з’їм. А Колобок йому: - Я від Бабусі утік, від Дідуся утік від зайчика втік і від тебе утечу. - Не втечеш, - каже Вовчик, - поки не виконаєш мого завдання, адже це не звичайна казка, а математична.

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Допоміг Колобок Вовкові і покотився доріжкою далі. Назустріч йому Ведмедик. Каже: - Колобок, Колобок, я тебе з’їм. А Колобок йому: - Я від Бабусі утік, від Дідуся утік, від Зайчика утік, Вовчикові допоміг, і від тебе утечу. - Не втечеш, поки не виконаєш мого завдання. Мудра Сова дала мені завдання - розв’язати задачу, а я ніяк не можу. Завдання 2 в підручнику сторінка 130 знайди І правильно задачку розв’яжи. Прийшов час вже показати, Чи вмієш ти міркувати.

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Задача 2 8+2=10 (к.) Відповідь: 10 колосків у ховрашка .

Номер слайду 32

- Наш Ведмедик полюбляє їсти мед. Сова про це знає, тому й приготувала для нього ще одну задачу про мед. Але для того, щоб Сова не здогадалася про нашу допомогу, ми складемо та розв’яжемо задачу усно. У було Він з’їв . . Залишилося?

Номер слайду 33

Задача 6-3=3 (б.) Відповідь: 3 банки .

Номер слайду 34

- Чому ми виконали дію віднімання? - Дотримався Ведмедик свого слова, відпустив Колобка, а сам пішов до лісової школи. - А наш Колобок котиться далі. Раптом назустріч йому Лисичка.

Номер слайду 35

Побачила Колобка та й каже: Знаю, знаю, Колобочку, що ти заблукав. Ти вже, напевно, жалієш про те, що утік від своїх рідних. Знай, допоможу я тобі повернутися до них лише за тієї умови, якщо впораєшся ти ще й з моїми завданнями. А не впораєшся – начувайся! З’їм тебе! Порівняти: > < =

Номер слайду 36

Бачить Лисичка, що Колобок упорався із завданням, і каже йому: Давай сідай мені на носа, Бо щось не вірю я тобі. Колобки такі розумні Не стрічались ще мені. Кажуть, ти математичний. - І запропонувала Лисичка Колобкові останнє завдання. Допоможемо йому?

Номер слайду 37

Номер слайду 38

Які фігури ви бачите на малюнку ? У яких фігур зовсім немає кутів?

Номер слайду 39

- Відпустила Лисичка Колобка. Повірила, що він справді розумний. Та ще й показала йому безпечний шлях додому. А все завдяки вашим знанням із математики. Адже якби не ви, якби не допомогли Колобкові виконати всі її завдання, з’їла б його Лисичка. - Махнула лисичка своїм хвостиком і зникла у гущавині лісовій. А нам залишилася тільки гра “Хвостики“.

Номер слайду 40

Гра «Хвостики» 1. Сума – це дія….. 2. Різниця – це дія ….. 3. Відрізок – це…… 4. Числа при додаванні називаються…. 6. Числа при відніманні називаються…..  

Номер слайду 41

Працювали всі старанно І почули у кінці, Що у нашім першім класі Діти – просто молодці ! - Колобок теж вам щиро дякує за допомогу. Адже ви допомогли зробити кінцівку казки щасливою та доброю!  

Номер слайду 42

Гра «Хвостики» 1. Сума – це дія….. 2. Різниця – це дія ….. 3. Відрізок – це…… 4. Числа при додаванні називаються…. 6. Числа при відніманні називаються…..  

ppt
Пов’язані теми
Математика, Матеріали до уроків
НУШ
Додано
3 березня 2021
Переглядів
2043
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку