презентація до уроку з образотворчого мистецтва 5 клас

Про матеріал

презентація до уроку образотворчого мистецтва у 5 класі на тему "Тепла кольорова гама золотої осені". В презентації використано ілюстрації картин художників про осінь, а також вірші поетів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Малюємо осінній краєвид МАЛЮЄМО ОСІННІЙ КРАЄВИД

Номер слайду 2

Гостя наступна прийшла – Фарби з собою несла. В неї роботи чимало – Золотом ліс фарбувала, Сонечко вниз опустила, І павутинки пустила.

Номер слайду 3

Коли вона загляне в сад, Наллється соком виноград, І пізні яблука ранет Солодкі стануть, наче мед. Як помандрує по гаях З чарівним пензлем у руках, - Все розмалює на путі, Берізки стануть золоті! І ми її уклінно просим: - Заходь у гості, щедра … І.Левітан “Золота осінь” С.Жуковський “Осінь. Веранда”

Номер слайду 4

Кличуть нас ліси, поля, сади, Дозбирати осені плоди. Із дерев спадає листя жовте. То землею ходить місяць .. Діана Руменелло “Осінь” Борис Кустодієв “Осінь над містом”

Номер слайду 5

Прохолодно. Жовкне листя. Горобина у намисті. Птах у вирій відлітає. В яку пору це буває? І.Михайлов “Парк восени” С.Брусилов “Осінь. Двір у селі”

Номер слайду 6

Нині осінь нас чарує, Неповторна, чарівна, Різні барви нам дарує І дивує нас вона. Виглядає так казково Восени і парк, і гай, Розмаїттям кольоровим Прикрашає осінь край! І.Левітан “Осінь” 1896 р. І.Бродський “Пізня осінь”, 1907

Номер слайду 7

Ніби притомилося сонечко привітне: У траві пожовклій молочай не квітне. Облетіло літо листячком із клена, Лиш ялинка в лісі сонячно зелена. Журавлі курличуть: летимо у вирій. Пропливає осінь на хмарині синій. Б. Чалий Джузеппе Арчімбольді “Осінь” Борис Кустодієв “Осінь над містом”, 1915

Номер слайду 8

ЛІСОМ ОСІНЬ ПОХОДИЛА Лісом осінь походила — Все навкруг позолотила. Залишила лиш ялинку Їжачкові на хатинку. Г. Шевчук ЛІСОМ ОСІНЬ ПОХОДИЛА Лісом осінь походила — Все навкруг позолотила. Залишила лиш ялинку Їжачкові на хатинку. Г. Шевчук В.Зяблов “Золотий потічок”

Номер слайду 9

Ярослав Зяблов “Золото осені”

Номер слайду 10

ПОСЛІДОВНІСТЬ ВИКОНАННЯ ОСІННЬОГО КРАЄВИДУ 1 Візьміть олівці, фломастери чи фарби, як вам більше подобається. Наприклад, використовуючи фарби, можна отримати більше квітів і відтінків, ніж застосовуючи ті ж фломастери. Спочатку намалюйте яскравий сонячний день. Для цього олівцем блакитного або синього кольору зобразите небо, на якому буде виблискувати яскраве сонце, намальоване жовтим олівцем. Внизу різними відтінками зеленого кольору зобразите траву, яку різнобарвними плямами буде покривати опале з дерев листя. Тут будуть листя червоного, коричневого, жовтого, оранжевого та інших кольорів, наявних у вас під рукою. Намальовані дерева з різнокольоровими листками зроблять осінній пейзаж закінченим. 2 Похмурий день зобразите за допомогою олівців сірого, коричневого, синього, блакитного і жовтого кольорів. Небо намалюйте сірим олівцем, додайте зверху шар блакитного кольору, правда, тільки місцями. Ватним тампоном вирівняйте загальний тон. В результаті повинен вийти такий похмурий, похмурий колір. Землю зобразите коричневим кольором. Олівцями синього та сірого кольорів намалюйте калюжі.

Номер слайду 11

ПОСЛІДОВНІСТЬ ВИКОНАННЯ ОСІННЬОГО КРАЄВИДУ Красивим доповненням до пейзажу стане самотньо стоїть дерево. Його намалюйте коричневим олівцем, а на одній гілочці зобразите жовтим кольором останній листочок, який ось-ось буде підхоплений черговим поривом вітру. 3 Тепер додайте вашому осінньому пейзажу краплі дощу. За допомогою олівців сірого та фіолетового кольорів намалюйте темне небо, що нависло над землею всією своєю вагою. Ватним тампоном зробіть тон більш гладким, рівним, але різним за кольором, тобто місцями він буде більш темним, фіолетовим, а місцями сірим. Землю малюйте коричневим кольором з великою кількістю калюж, які нанесіть сірим, синім і блакитним олівцями. Краплі дощу, а також пузирчики на калюжах намалюйте тими ж кольорами, що й калюжі: на темних ділянках калюж використовуйте світлі тони, а на світлих, навпаки, темні. Додайте дерева, одне або декілька, листя на них, а можна, навпаки, намалювати вже голі гілки. Крім того, дощ можна замінити снігом, а можна поєднати, і тоді вийде дощ зі снігом, погода листопада. 4 Можна також намалювати гілку з жовтими, червоними кленовим листям або горобинову гілку з гроном червоно-помаранчевих ягід, жолуді і т.д. Все це нам скаже про що настала осені.

Номер слайду 12

РЕФЛЕКСІЯ Які відомі художники зображали осінь у своїх картинах? Які кольори ми використовуємо для зображення осінніх листочків? До якої гами кольорів відносяться червоний,жовтий, оранжевий? Який стан природи передавали художники у своїх картинах, зображуючи золоту осінь?

ppt
Додано
16 квітня 2018
Переглядів
2519
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку