Презентація до уроку з основ здоров`я для учнів 5 класу « Безпечне користування побутовими електричними приладами»

Про матеріал
Ознайомити учнів з побутовими електричними приладами, їх призначенням і, найголовніше, з правилами безпечного користування побутовими електричними приладами;виховання в учнів вміння та навички безпечного користування побутовими електричними приладами, акуратність та обережність під час роботи з побутовими електроприладами
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Пригадайте, про що ми говорили на попередньому уроці. Які небезпечні ситуації можуть виникнути у вашій квартирі? За яких умов звичайні побутові речі стають небезпечними?

Номер слайду 3

1) На кухні небезпечно гратися, тому що... 2) На відкритому балконі, підвіконні не можна гратися, тому що... 3) У підвалі, коморі небезпечно гратися, тому що...

Номер слайду 4

В сучасному житті людей техніка має дуже важливе значення. Кожного дня людина використовує побутову електротехніку різного призначення. Важко відповісти, яким би було наше життя, якщо б у ньому не було місця побутовим приладам?

Номер слайду 5

Просто уявіть, протягом якого часу ви не можете дивитися телевізор, прати, зберігати в холодильнику продукти, користуватися праскою, тостером, мікрохвильовою піччю? Побутова техніка настільки сильно вплинула на життя людини й тісно пов'язана з нею, що окреме існування обох просто неможливе.

Номер слайду 6

Побутовий електроприлад — це електричне або електромеханічне обладнання, що виконує корисну роботу в домашньому господарстві, наприклад, приготування їжі, прибирання, нагрівання, прання тощо.

Номер слайду 7

(комп’ютер) Холодно завжди у нім і продуктів повен дім (холодильник) В нім - знання з усього світу, «Мишка» може їх відкрити

Номер слайду 8

(телевізор) Що за дім , що за дім, що дверей багато в нім. А якщо нема дверей- звідки там скільки людей? Виглядають у вікно: Йдіть дивитися кіно!

Номер слайду 9

(пилосос) Човник із гарячим дном, нам прасує полотно ( праска) Під гудіння і виття тягне хоботом сміття

Номер слайду 10

(лампа) З середини закипає, довгий ніс він виставляє. Бульбашки він випускає, Всім нам воду нагріває! (чайник) Ні дверей , ані віконця, а в хатині повно сонця

Номер слайду 11

( мікрохвильова) Розморожувати віміє, що потрібно розігріє. піцу зробить за хвилину, нагодує всі родину

Номер слайду 12

- Неможна користуватися пошкодженими електроприладами - Неможна самостійно ремонтувати, розбирати електроприлади. - Неможна вставляти в розетки пальці та інші предмети - Неможна включати електроприлади мокрими руками - Неможна торкатись оголених проводів

Номер слайду 13

Головним правилом користування електроприладами є уважність. Необхідно перевірити електричний прилад, пильно оглянути його. Не вмикати багато електроприладів в одну розетку. 1. Не можна залишати ввімкнену електроплиту, чайник або праску без нагляду. 2. Праски та інші електронагрівальні прилади став на вогнетривкі керамічні, металеві, кам’яні підставки. 3. Не можна вмикати електрокаміни та електроконвектори в приміщеннях, де зберігаються горючі або легкозаймисті рідини і матеріали.

Номер слайду 14

4. Перед тим, як залити воду у бачок праски з парозволожувачем, необхідно відімкнути праску від електромереж 5. Не можна користуватися електроприладами без нагляду дорослих. 6. Не можна користуватися електроприладами, в яких порушена ізоляція шнура.

Номер слайду 15

7. Якщо в квартирі чути запах диму, є іскри, полум’я, потрібно негайно повідомити про це дорослих 8. Не можна протирати або чистити ввімкнені прилади. 9. Якщо в середину електротехніки, що працює, потрапив якийсь сторонній предмет, в першу чергу, необхідно його вимкнути з мережі, а потім діставати цей предмет. Якщо електроприлад увімкнений у мережу, ні в якому разі не можна лізти всередину нього олівцем або іншими предметами. 10. Забороняється тягнути за електричний шнур руками, тому що він може обірватися і вас вдарить струмом.

Номер слайду 16

Для того,щоб перевірити,чи ви уважно читали правила користування побутовими електроприладами, я покажу вам текст, в якому навмисне зроблені помилки. Хто швидше і більше їх знайде. «Можна одночасно вмикати багато електроприладів. Вони будуть усі справно працювати. Залишати їх можна на довгий час,вони самі вимикаються. Штепсельна вилка повинна бути металева або пластмасова.Можна користуватися електроприладами без присутності дорослих,адже ми вже п’ятикласники»

Номер слайду 17

Прилади для ремонту квартири Аудіо і відеотехніка Прилади для прибирання кімнати та приготування їжі Виписати із запропонованого списку у три колонки назви електроприладів:тостер, холодильник, магнітофон, пральна машина, міксер, електрогриль,ел.мясорубка, електродриль, соковижималка, ноутбук , мультиварка, телефон, блендер, електроплита, духова шафа, пилосос, паяльник, електрокавоварка, телевізор, шуруповерт, електропраска

Номер слайду 18

- Що нового дізнались на уроці? - На які групи поділяють побутові електроприлади? - Яких правил безпечної роботи потрібно дотримуватись при використанні електроприладів? - Де можна використати набуті знання?

Номер слайду 19

ppt
Додано
4 серпня 2020
Переглядів
2016
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку