Презентація до уроку з основ здоров`я для учнів 8 класу « Чинники ризику репродуктивного здоров`я»

Про матеріал
Можливо, ви і ваші друзі ще не замислювалися над цим питанням. Проте відповідальне ставлення до свого здоров’я в підлітковий період дасть можливість уникнути подібних проблем і сприятиме зміцненню репродуктивного здоров’я. Воно, як і здоров’я загалом, виявляється у фізичній, психічній, соціальній і духовній складових..У народі кажуть так: «Хочеш мати гарні троянди, не псуй бутони», «Якщо зірвеш яблуневий цвіт, то звідки матимеш яблука?», «Дівчата – квіти народу»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

У народі кажуть так: «Хочеш мати гарні троянди, не псуй бутони», «Якщо зірвеш яблуневий цвіт, то звідки матимеш яблука?», «Дівчата – квіти народу», «Хлопець уже в шістнадцять літ удома господар», «Де чоловік голова, а жінка – серце, там і сім’я щаслива», «Батько – висока гора, мати – озеро біля гори, діти – очерет на березі озера».

Номер слайду 3

Репродуктивне здоров'я - це стан повного фізичного, розумового та соціального благополуччя, а не просто відсутність хвороб репродуктивної системи або порушення її функцій, тобто репродуктивне здоров'я означає можливість задовільної та безпечної здатності до відтворення. (За визначенням Всесвітньої організації охорони здоров'я)

Номер слайду 4

Чинники впливу на репродуктивне здоров’я молоді Щорічний  медичний огляд Акушерсько-гінекологічна патологія Вільний доступ до медичних і психологічних консультацій Вживання психоактивних речовин Гігієна тіла ВІЛ / ІПСШ Дошлюбна цнотливість Спадкові і генетичні захворювання Здоровий спосіб життя Негативний приклад (друзі, ЗМІ) Розвинені навички критичного мислення і протидії соціальному тиску Стереотипи, які існують у молодіжному середовищі Благополучна родина Погане виховання Профілактична освіта Неосвіченість Позитивний вплив Негативний вплив

Номер слайду 5

Небезпека ранніх статевих стосунків Вступаючи в статеві стосунки, дівчина ризикує завагітніти, хоча ще не готова до цього ні фізично, ні морально, ні матеріально. Оптимальний вік для народження дитини – 20-35 років. В інші періоди життя ризик ускладнень зростає у рази.

Номер слайду 6

Небажана підліткова вагітність часто закінчується абортом, який може призвести до психологічних травм, ушкодження та запалення внутрішніх органів, кровотечі. Ризик безпліддя та позаматкової вагітності після першого аборту зростає на 40%.

Номер слайду 7

Раннє статеве життя загрожує інфекціями, що передаються статевим шляхом – ІПСШ. Особливо небезпечною є ВІЛ-інфекція, адже її безсимптомний період іноді триває понад 10 років.

Номер слайду 8

Готовність до сімейного життя В Україні визнано мінімальний вік для укладання шлюбу: хлопцям з 18 років, а дівчатам – 17. Однак не всі молоді люди готові до укладання шлюбу в такому віці.

Номер слайду 9

Лев Толстой писав: «Усі щасливі родини схожі одна на одну, кожна нещаслива – нещаслива по-своєму». Це тому, що родинне щастя ґрунтується на універсальних складових: коханні і важливих побутових та життєвих навичках.

Номер слайду 10

Коли люди вирішують прожити разом до кінця життя, вони створюють найкращі умови для своїх майбутніх дітей. Однак для створення міцної сім’ї замало лише кохання, зокрема, коли молоде подружжя не усвідомлює відповідальності своєї нової ролі

Номер слайду 11

Нерідко трапляється, коли «човен кохання розбивається через побут» через те, що подружжя не має важливих навичок:  як побутових, так і життєвих.

Номер слайду 12

ppt
Додано
19 вересня 2020
Переглядів
664
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку