Презентація до уроку з основ здоров'я. "Краса і здоров'я"

Про матеріал

Головна запорука здорового способу життя – не палити, не вживати алкоголь та інші наркотичні засоби! Паління – це найшкідливіше заняття, яке не можна кинути без зусиль. Це справжня наркоманія. Куріння викликає захворювання легеневих шляхів і гортані, вони страждають першими, бо вбирають більшу частину смоли і нікотину. Паління також спричиняє захворювання серцевої та судинної систем людини (стінки судин стають тонкими, кров погано надходить до серця, виникають часті збої серцевого ритму, запаморочення, спричинені слабкістю судин).

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Краса і здоров’я Здоров’я та краса – безцінне багатство кожної людини.

Номер слайду 2

НІ – шкідливим звичкам Головна запорука здорового способу життя – не палити, не вживати алкоголь та інші наркотичні засоби! Паління – це найшкідливіше заняття, яке не можна кинути без зусиль. Це справжня наркоманія. Куріння викликає захворювання легеневих шляхів і гортані, вони страждають першими, бо вбирають більшу частину смоли і нікотину. Паління також спричиняє захворювання серцевої та судинної систем людини (стінки судин стають тонкими, кров погано надходить до серця, виникають часті збої серцевого ритму, запаморочення, спричинені слабкістю судин). Крім цього, страждає мікрофлора організму. Щороку в Україні внаслідок паління помирає 120-140 тис. осіб. Вживання алкоголю несе не меншої шкоди. Згідно з численними дослідженнями, алкоголь призупиняє роботу лейкоцитів, що визначають та знищують інфекційні клітини і самі віруси. Пам’ятайте, що алкоголь і здоровий спосіб життя несумісні. Крім цього, наведемо декілька простих способів зарядити свій імунітет, жити здоровим і жити здорово!

Номер слайду 3

Займайтесь спортом Спорт благотворно впливає не тільки на нашу фігуру, але і на наше самопочуття і настрій. Поради про те, як займатися спортом правильно. Ви вирішили, нарешті, зайнятися спортом?! Похвально! Спорт благотворно впливає не тільки на нашу фігуру, але і на наше самопочуття і настрій. Спорт заряджає нас енергією, покращує нашу самооцінку і сприяє зміцненню нашого здоров‘я. Багато хто вважає, що пити можна в ході тренування лише в тому випадку, коли вже Ви мучитеся від спраги. Це абсолютно невірно, адже якщо Ви вже мучитеся від спраги, це означає, що Ви маєте справу з зневодненням Вашого організму. Воду необхідно пити, як то кажуть, до того, як Ви почнете мучитися від спраги. Як відомо, людині рекомендується на добу випивати не менше 1,5-2 літрів води. За 2 години до початку тренування рекомендується випити 100-200 гр.води і ще 100 гр води за півгодини до початку тренування. Крім того, у ході тренування рекомендується робити по ковтку води кожні 10-15 хвилин, щоб уникнути зневоднення організму.

Номер слайду 4

Вживайте більше вітамінів Для того щоб вам не довелося поповнювати запас вітамінів за допомогою вітамінних комплексів в таблетках, намагайтеся у великих кількостях вживати саме свіжі овочі і фрукти. Додайте в раціон більше видів свіжої капусти (вона рекордсменка за вмістом вітамінів), пийте настої шипшини і не забувайте стежити за тим, що саме ви їсте — адже це ваше здоров’я! З самого дитинства ми знаємо, що вітаміни необхідні. Турботливі мами змушували нас їсти ненависні нам овочі саме тому, що в них багато вітамінів. Давайте ж розберемося які вітаміни потрібні нашому організму і де їх шукати.

Номер слайду 5

Загартовування організму – потужний оздоровчий засіб – важливий і необхідний елемент здорового способу життя людини. Загартовування організму – потужний оздоровчий засіб – важливий і необхідний елемент здорового способу життя людини. Встановлено, що систематичне загартовування знижує ймовірність простудних захворювань в 4 рази, і навіть виключає їх виникнення. Загартовування має загальнозміцнюючу дію на організм, підвищує тонус центральної нервової системи, покращує кровообіг, нормалізує обмін речовин, підвищує адаптивність організму до несприятливих впливів зовнішнього середовища, сприяє активізації розумової та фізичної працездатності.

Номер слайду 6

Миття рук – ефективна гігієнічна процедура, що перешкоджає розповсюдженню збудників різних захворювань. Дослідження, проведені в школах і закритих колективах, показують, що правильне миття рук дозволяє на 50-60% знизити ризик кишкової інфекції (у тому числі гепатиту А, дизентерії тощо) і на 15-25% — респіраторної інфекції (в тому числі грипу та інших ГРВІ). Діти, привчені мити руки, значно рідше хворіють і менше пропускають школу, ніж їх менш охайні однокласники.

Номер слайду 7

Спіть не менше семи годин на добу. Більшість людей вважають, що сон – це даремна трата часу і не бачать нічого поганого в тому, аби спати менше 7 годин на добу. Так, через короткотривале безсоння не варто хвилюватись, однак хронічне порушення сну викликає більшу тривогу, оскільки, може призвести до різноманітних проблем зі здоров’ям. Недосипання шкодить імунній системі, породжує проблеми з пам’яттю, концентрацією, настроєм, а також з обміном речовин.

Номер слайду 8

Вживайте пробіотики. Пробіотики допомагають нашому організму підтримувати в нормі травлення, не допускають розвитку інфекцій і запалень ШКТ і захищають нас від безлічі небезпечних захворювань. Чудовий і всім знайомий продукт, що містить пробіотики – звичайний кефір, який отримують із цільного молока. Кефірні грибки містять більше 10 видів корисних бактерій – вони отримані природним шляхом, і відтворити їх штучно не вдалося досі. Є у продажу і такі продукти, як біопростокваша і біоряженка – їх отримують за допомогою закваски, що містить молочнокислі бактерії – мезофільні і термофільні, здатні виживати навіть при 70° C, а також біфідобактерії, ацидофільні палички та ін. Зберігаються такі продукти навіть менше, ніж кефір і деякі йогурти – не більше 5-7 діб.

Середня оцінка розробки
Структурованість
3.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
3.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Олішкевич Тамара Ананіївна
    Загальна:
    3.7
    Структурованість
    3.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
ppt
До підручника
Основи здоров`я 7 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
27 червня 2018
Переглядів
10570
Оцінка розробки
3.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку