Презентація до уроку з основ здоров'я "Ми особливі"

Про матеріал
Матеріал презентації до уроку з основ здоров'я в 5 класі за темою "Ми особливі" відповідає вимогам нової програми НУШ
Зміст слайдів
Номер слайду 1

МИ ОСОБЛИВІ

Номер слайду 2

МИ УНІКАЛЬНІКожна людина неповторна. Неповторність виявляється не тільки в зовнішності, а й у здібностях та вміннях. Інакше кажучи, кожен унікальний. Унікальний (від латинського слова, що означає «єдиний», «нечуваний») – надзвичайний, рідкісний, винятковий, неповторний

Номер слайду 3

ЧИ МИ ЇХ ЗНАЄМО?повага самоповагатолерантність дискримінація упереджене ставлення. Поміркуй ! Як ти розумієш наведені твердження? Стався до інших так, як ти хотів би, щоб ставилися до тебе. Сприймай людину такою, якою вона є.

Номер слайду 4

повага до себе Напишітü своє ім’я великими літерами у стовпчик. Навпроти кожної літери зазначте те, що характеризує вас із кращого боку

Номер слайду 5

ми різні, але рівніСтався до інших так, як ти хотів би, щоб ставилися до тебе !Дискримінація простими словами – це гірше поводження із людиною через ту чи іншу її ознаку, порушення її прав на навчання, роботу, відпочинок, медичну допомогу. Подивися мультфільм і зроби висно – вок, про відношення до лю дей, які не схожі на інших!

Номер слайду 6

учимося толерантностіЗдатність поважати по- гляди уподобання інших людей незалежно від того, чи збігаються вони з вашими, називають толерантністю. За допомогою QR кода завантажте бланк з діаграмою кола Вена і запишітьу бланк п’ять спільних і п’ять відмінних рис у вас і вашого найкращого друга за прикладом:

Номер слайду 7

Як стати командою. Успішна робота разом передбачає вміння налагоджувати стосунки з іншими. Щоб уникати непорозумінь, слід додержуватися правил толерантної поведінки, а також володіти навичками ефективного спілкування, зокрема, вміти розуміти і використовувати мову жестів, активно слухати. Важливо вміти надавати і приймати допомогу. Прочитай байку Крилова про Лебедя, Рака і Щуку, чи можна назвати їх командою?Чому ?

Номер слайду 8

Як стати командою. Перейдіть за QR-кодом і поспівайте пісню із сурдоперекладом «Ми – сім’я». Спробуйте відтворити жестовою мовою слова «сім’я», «любов», «обійми»

Номер слайду 9

мозаїка завдань до теми

Номер слайду 10

мозаїка завдань до теми

Номер слайду 11

мозаїка завдань до теми

Номер слайду 12

Домашнє завдання. Перегляньте презентацію. Опрацюйте § 16 підручника. Створіть гроно з словами «толерантність» або «дискримінація» (на вибір)

Номер слайду 13

ВИКОРИСТАНІ ДЖЕРЕЛАhttps://pidruchnyk.com.ua/1707-zdorovia-bezpeka-ta-dobrobut-voroncova-5-klas.html. Основи здоров’я. 5 кл. : підруч. для закл. заг. серед. освіти / Т.Є. Бойченко, С. В. Василенко, Н.І. Гущина та ін. — 2­ге вид., доопрац. — Київ : Генеза, 2018. — 176 с. : іл.

pptx
Додано
13 січня
Переглядів
92
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку