Презентація до уроку з теми: "Антропічний вплив на гідросферу. Причини порушення якості природних вод, дефіцит водних ресурсів, принципи оцінки екологічного стану водойм"

Про матеріал
Матеріали до уроку з біології для учнів 11 класу з теми: "Антропічний вплив на гідросферу. Причини порушення якості природних вод, дефіцит водних ресурсів, принципи оцінки екологічного стану водойм. Охорона водойм" у вигляді презентації. Містить основні етапи уроку, цікаві додаткові матеріали та завдання для закріплення отриманих знань.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Антропічний вплив на гідросферу. Причини порушення якості природних вод, дефіцит водних ресурсів, принципи оцінки екологічного стану водойм. Охорона водойм11 клас

Номер слайду 2

Мета:освітня: розширити знання про вплив людини на стан гідросфери; ƒ розвивальна: розвивати вміння логічно мислити та використовувати теоретичні знання для з’ясування причин та наслідків дій антропогенного чинника на стан гідросфери; виховна: виховувати бережливе ставлення до навколишнього середовища.

Номер слайду 3

Вправа «вірю – не вірю»1. Забруднення довкілля – зміна його кількісних і якісних характеристик 2. За характером походження виділяють природне, штучне та антропогенне забруднення довкілля 3. Виверження вулканів, лісові пожежі, вивітрювання, масове розмноження комах тощо – це приклади штучного забруднення довкілля. 4. Забруднення довкілля спричиняється впливом забруднювачів - фізичних, хімічних або біологічних чинників 5. Теплове, шумове, електромагнітне, світлове, радіаційне випромінювання відносять до фізичного забрудення 6. Сміття побутове, відходи побутові, органічний і неорганічний пил, сажа, смолянисті речовини – це хімічне забруднення 7. Радіонукліти та пестициди мають канцерогенний вплив на організм людини 8. Забруднення атмосферного повітря за джерелом проходження бувають природними та антропічними 9. Газуваті забруднювачі становлять 90 % загальної маси речовин, що надходять в атмосферу 10. За площею поширення розрізняють два типи атмосферного забруднення: місцеве та глобальне

Номер слайду 4

Чи згодні ви? Ми пізнаємо цінність води лише коли колодязь пересихає. Бенджамін Франклін

Номер слайду 5

Забруднення водойм надходження у водойми різних забруднювачів у кількостях і концентраціях, здатних порушити нормальні умови середовища.

Номер слайду 6

Джерела забруднення гідросфери

Номер слайду 7

Цвітіння води це природне явище, що полягає в зміні забарвлення води внаслідок масового розмноження ціанобактерій

Номер слайду 8

Вплив електричних батарейок Електричні батарейки залежно від їхнього типу містять важкі метали та небезпечні елементи. Потрапляючи в навколишнє середовище, одна батарейка забруднює 400 л води.

Номер слайду 9

Основні екологічні проблеми гідросфери {5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Назва. Сутність. Причини. Дефіцит питної води. Цвітіння води. Евтрофікація водойм. Стічні води. Забруднення через розливи нафти

Номер слайду 10

Охорона водойм сукупність заходів, спрямованих на запобігання забрудненню та виснаженню вод

Номер слайду 11

Біологія + Географія. Велика тихоокеанська сміттєва пляма. Це найбільше скупчення антропогенного сміття, розташоване у північній частині Тихого океану. На цій ділянці сконцентровано надзвичайно щільні масиви пластику, рибальських сіток, канатів та інших відходів, занесених течіями. За оцінками вчених, на цей час маса сміття становить понад 3,5 млн тонн, а площа плями - понад 1 млн км2. Чому з'явився цей «острів сміття»? Якої шкоди завдає ця пляма морським екосистемам?

Номер слайду 12

Домашнє завдання Опрацювати § 49 підручника, пит. усно;Біологія + Медицина. Хвороба Мінамати

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Потапова Галина Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
9 березня 2020
Переглядів
10264
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку