Презентація до уроку з теми "Григір Тютюнник «Дивак». Паралельність і єдність двох світів – природи і людини, зображених в оповіданні"

Про матеріал
Презентація до уроку з теми "Григір Тютюнник. Оповідання «Дивак». Паралельність і єдність двох світів – природи і людини, зображених в оповіданні". Підібрано різні вправи для аналізу головного героя.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Григір Тютюнник«Дивак». Паралельність і єдність двох світів – природи і людини, зображених в оповіданні

Номер слайду 2

Вправа «Рибка» Завдання: виберіть рибку ЖЧСЗ

Номер слайду 3

Вправа «Рибка» Жовтий колір рибки свідчить: ви готові до активної роботи. Ті, хто з вас обрав червону рибку, у цю хвилину насторожені, можливо, не готові до роботи, але здатні до перетворення. Вибір синьої рибки свідчить, що під час роботи на уроці ви не тільки успішно впораєтеся із завданнями, а й виявите уміння творчо мислити. Ваш вибір зелена рибка – ви готові до розв’язання серйозних проблем.

Номер слайду 4

Мета уроку:- допомогти учням усвідомити прихований глибокий зміст оповідання;- розвивати навички осмисленого художнього читання, вміння знаходити художні деталі у творі; - виховувати доброту, людяність, емоційну чутливість, бажання уважніше придивлятися до природи, милуватися її проявами, берегти довкілля.

Номер слайду 5

Епіграф до уроку: Світ який — мереживо казкове!Світ який — ні краю, ні кінця!В. Симоненко

Номер слайду 6

Ченч-тест «Пригадаймо зміст оповідання» На початку (весни, зими, літа) ходити (Сергійку, Олесеві, Михайликові) до школи можна двома стежками. Тому кожного разу, коли хлопчик виходить з дому, (сестра, бабуся, мати) наказує йому: Гляди ж, сину, (річкою, болотом, озером) не йди! Аж он під старою сосною латка (ялинок, листя, шишок) рябіє. Зачувши людину, (дятел, ластівка, яструб) перестав цюкати. А (Федько Тойкало, Максим Кравченко, Сергій Оніпко) розбишакувато вишкірив зуби. Раптом поміж куширами промайнула чорна блискавиця. Пригледівся: (карась, окунь, щука)!На першому уроці було (читання, письмо, малювання). Старенька вчителька (Матильда Петрівна,Ірина Дмитрівна, Світлана Олександрівна) ходила поміж парт.- Олесю, адже я наказувала всім малювати (пташку, калину, горщечок).

Номер слайду 7

Завдання: скласти ментальну карту, переказуючи оповідання.

Номер слайду 8

Завдання: випишіть з «хмаринки слів» риси характеру Олеся

Номер слайду 9

Заповніть кросворд

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Уявний діалог з Олесем. Школяр, на ім’я Олесь розповідає про себе, у той час діти ставлять йому запитання…

Номер слайду 13

Рефлексія. В образі Олеся мені подобається …Оповідання «Дивак» хочеться якнайшвидше прочитати, бо…На уроці мені найбільше сподобалося завдання…, коли ми …

Номер слайду 14

Завдання для самоопрацюваннядочитати оповідання «Дивак» Г. Тютюнника;дозаповнити ментальну карту в зошиті;усно опрацювати запитання1-10 на с. 221-222.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Підлужна Валентина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
2 травня 2022
Переглядів
2246
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку