Презентація до уроку з теми "Краса зимового лісу".

Про матеріал
Розробка уроку для дистанційного навчання, з вдео матеріалом та музикою. 3 клас.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Краса зимового лісу

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Дайте відповіді на питання: Яка тема була на минулому уроці?Про що саме говорили?Що таке темп?Що таке динаміка?Що таке регістр?

Номер слайду 4

Номер слайду 5

ЗИМОВА ПІСЕНЬКАТихо падають сніжинки, заколисують сади,Зачаровують ялинки - тож на свято ти прийди.І скрипить мороз ласкавий і пишається зима. Вечорниці в нас яскраві тож запрошуємо вас. Приспів: Хто ступає на поріг і на віях білий сніг,Тут збуваються дива і хурделиця кружля. В Новий рік, в Новий рік, щастя зичимо повікІ любові, і достатку, миру, радості і втіх.

Номер слайду 6

Руханка

Номер слайду 7

Як чудово на прогулянці в зимовому лісі! Все навколо біле, вкрите пухнастим м’яким снігом. На гілках дерев, особливо на широких лапах ялин, лежать купи снігу, схожі на шапки. На сонці сніг блищить, сяє і виграє всіма барвами веселки.

Номер слайду 8

Пригадайте, що в музиці називається циклом? Музичний цикл– це кілька вокальних або інструментальних творів, об'єднаних загальним художнім задумом. Цикли «Пори року» яких композиторів/композиторок вам знайомі? Ми з вами слухали музичні цикли такі як, «Пори року» Антоніо Вівальді «Літо», Каміля Сен-Санса цикл п’єс «Карнавал тварин». Сьогодні ж послухаємо музичний твір «Зима» з циклу «Пори року» аргентинського композитора Астора П’яццоли.

Номер слайду 9

Зима» з циклу «Пори року» Астора П’яццоли.

Номер слайду 10

Розкажіть, якими засобами музичної виразності композитор зобразив красу зими. На яких музичних інструментах виконується цей твір?

Номер слайду 11

Ритмічна вправа

Номер слайду 12

Дякую за роботу на уроці!

pptx
Додано
2 грудня 2022
Переглядів
1018
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку