Презентація до уроку з теми "Мистецька мозаїка".

Про матеріал
Розробка уроку для дистанційного навчання з відео матеріалом та музикою. 4 клас
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мистецька мозаїка

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Пригадаймо: До якої країни ми подорожували минулого разу?Що таке мелізми?У нотному записі, як позначаються мелізми?Яке було домашнє завдання?

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Виразне виконання пісні:1. Добрий вечір тобі, пане господарю, радуйся!Ой радуйся, земле, Син Божий народився!2. Застеляйте столи, та все килимами, радуйся!Ой радуйся, земле, Син Божий народився!Програш музики….3. Та кладіть калачі з ярої пшениці, радуйся!Ой радуйся, земле, Син Божий народився!4. Бо прийдуть до тебе три празники в гості, радуйся!Ой радуйся, земле, Син Божий народився!5. Хай святкує з нами вся наша родина, радуйся!Ой радуйся, земле, Син Божий народився!6. Вся наша родина, славна Україна, радуйся!Ой радуйся, земле, Син Божий народився!

Номер слайду 6

Ми продовжуємо подорож по країнах і сьогодні в нас Угорщина. До складу багатонаціональної України входять також угорці. Впливу угорської культури піддалися побут, фольклор та музична культура західних регіонів. Національне угорське музичне мистецтво сповнене контрастами і сильно відрізняється від європейського, хоча включає широку гаму європейських стилів.

Номер слайду 7

Одним із популярних угорських танців є «Чардаш». Для танцю характерні гострий ритм та віртуозні імпровізації. За характером музичну мову чардашу нагадують українські народні пісні «Заспіваймо пісню веселеньку» та «Чорна кура»

Номер слайду 8

«Заспіваймо пісню веселеньку»

Номер слайду 9

Ще одне нове поняття ми сьогодні почуємо, це Рапсодія. Рапсодія — музичний інструментальний твір, вид музичної фантазії на народні теми. Послухайте «Угорську рапсодію №2» композитора Ференца Ліста, в якій він розповів музичною мовою про свою батьківщину, історію свого народу. В основі твору лежать народні мелодії — повільна та лірична пісня «Лашан» і стрімкий національний танець «Фрішка

Номер слайду 10

Ритмічна вправа

Номер слайду 11

Дякую за роботу!

pptx
Додано
2 грудня 2022
Переглядів
780
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку